Parkloods

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

Wat gebeurt er?

De voormalige 'Werkplaats voor Diesel-Tractiemotoren' in Park Spoor Noord krijgt een nieuwe bestemming als evenementenhal en sportinfrastructuur. Stad Antwerpen en Artesis Hogeschool investeren samen in het project.

Zowel Antwerpse sportclubs als leerlingen van de hogeschool zullen de nieuwe sporthal gebruiken. Daarnaast opent een tweede buurtsporthal haar deuren voor amateurs en verenigingen. Horeca en enkele kantoren vervolledigen het project.

Wie werkt eraan mee?

AG Vespa treedt op als projectcoördinator in opdracht van AG Stadsplanning Antwerpen, dat het algemene beheer over het park voert.

Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN staat in voor het ontwerp van de renovatie. In het ontwerp geven ze de loods een unieke lichtdoorlatende dakstructuur, zodat het gebouw als een grote lantaarn in het park zal oplicht

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Partners
AG Stadsplanning Antwerpen
Artesis Hogeschool
Architect

Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN

Projectkost

€15.000.000

Adres
Damplein 31
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

De grote centrale fontein in Park Spoor Noord met op de achtergrond de zomerbar
Project

Park Spoor Noord

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Park Spoor Noord is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste plekken van Antwerpen. Het park wordt intensief gebruikt door buurtbewoners, sporters en verenigingen maar dankzij de openheid is er genoeg ruimte voor iedereen.

Westgevel na de renovatie
Project

Opleidingsgebouw Park Spoor Noord

Publieke gebouwen

We verbouwden het voormalige opleidingsgebouw van de NMBS in Park Spoor Noord tot een opleidingscentrum. 

 

Buurtsporthal IGLO © AG VESPA – Bart Gosselin
Project

Buurtsporthal en jeugdcentrum IGLO

Publieke gebouwen

In het kader van het intergenerationeel project Linkeroever (IGLO) bouwden we een nieuwe buurtsporthal en een jeugdcentrum op Linkeroever.