fbpx Tweede oproep naar kandidaten voor nieuwe woonbootligplaatsen | AG VESPA
Woonboten Eilandje

Tweede oproep naar kandidaten voor nieuwe woonbootligplaatsen

Tweede oproep naar kandidaten voor nieuwe woonbootligplaatsen

In het Houtdok, aan de noordrand van de Cadixwijk, zijn er 34 nieuwe ligplaatsen voor woonboten. 11 plaatsen werden al toegewezen aan toekomstige bewoners. De stad stelt vanaf vrijdag 22 juni een nieuwe biedingsprocedure open voor de verdere gefaseerde invulling van de overige plaatsen aan de zuidkaai.

De ligplaatsen zullen worden toegekend onder de vorm van een concessie voor een periode van 9 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Om een ligplaats te verkrijgen, kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen met een minimumbedrag van 6000 euro. Geïnteresseerden die nog niet over een woonboot beschikken, mogen ook een bod plaatsen. Zij moeten dan wel concrete plannen voor een woonboot kunnen voorleggen. Op basis van het bod en een beoordeling door een jury worden de ligplaatsen toegewezen.

De biedingen moeten ten laatste op vrijdag 7 september 2018 om 14 uur onder gesloten omslag aangeboden worden op het volgende adres: Den Bell, Francis Wellesplein, 1, 2018 Antwerpen.​

Voor de informatiebundel en technische fiche je terecht op de website van de stad Antwerpen.

Cadixwijk
De Cadixwijk op het Eilandje is in volle ontwikkeling. Er is een nieuwe tramverbinding, het openbaar domein wordt heraangelegd en er komen nieuwe woonblokken. Er is ruimte voor handelszaken, kantoren en gemeenschapsvoorzieningen. Het nieuwe wijkplein, het Schengenplein, moet het hart van de wijk worden. Naast de nieuwe bouwblokken komen er nu dus ook woonbootligplaatsen.

Gerelateerd

Zicht op de Cadixwijk © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Cadixwijk

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

De Cadixwijk op het Eilandje is een duurzame wijk in volle ontwikkeling.