fbpx Stadhuis na werken gedeeltelijk open voor publiek | AG VESPA
simulatiebeeld van de vernieuwde centrale inkom

Stadhuis na werken gedeeltelijk open voor publiek

Stadhuis na werken gedeeltelijk open voor publiek

De vroegere gesloten voorgevel van het stadhuis zal na de restauratie verlevendigen. De centrale toegang op de Grote Markt wordt opnieuw de hoofdingang voor het publiek, en de poorten worden letterlijk opengezet. Door de gelijkvloerse verdieping gedeeltelijk open te stellen, krijgen bezoekers en bewoners bovendien de kans om het historische gebouw op een unieke manier te beleven. Om dit te realiseren gaat de stad op zoek naar een externe partner om een groot gedeelte van de gelijkvloerse verdieping en de kelder te exploiteren.

De toekomstige uitbater mag gebruik maken van een zone van 447 vierkante meter op de gelijkvloerse verdieping en een polyvalente ruimte van 100 vierkante meter in de kelder. Voor de centrale foyer is er een gedeeld gebruik met de stad; na de openingsuren mag de uitbater de foyer exclusief gebruiken. Een beperkte horeca-invulling (zonder warme keuken) behoort tot de mogelijkheden.

Marktoproep

We zullen hiervoor een marktoproep lanceren. Bij de selectie van kandidaten wordt onder meer rekening gehouden met de volgende voorwaarden: de omgang met de historische context, de laagdrempeligheid, de uitstraling en de belevingswaarde.

Simulatiebeeld centrale foyer
boven tekst
content

De centrale foyer wordt zowel door de exploitant als de stad gebruikt.

Simulatiebeeld van centrale inkom
boven tekst
content

De hoofdingang voor het publiek zal zich opnieuw op de Grote Markt bevinden.

Gerelateerd

stadhuis van Antwerpen
Project

Stadhuis van Antwerpen

Publieke gebouwen

Het bekendste huis van 't stad is toe aan een grondige restauratie.