Plan Stuivenberg: kennismaking ontwerpteam

Het Stuivenbergziekenhuis verhuist. In 2023 vertrekken de meeste diensten van het ziekenhuis naar ZNA Cadix, het nieuwe gebouw tussen Park Spoor Noord en het Eilandje. Op het terrein van Stuivenberg komt er dan ruimte vrij voor een publieke tuin en een nieuwe invulling van de gebouwen. 

Geef jouw mening aan het ontwerpteam

Op zondag 30 januari 2022 ben je welkom om het team achter Plan Stuivenberg te ontmoeten. Je kan die namiddag in gesprek gaan met de ontwerpers. Je leert het plan voor de toekomst van het Stuivenbergterrein kennen. We horen graag wat je goed vindt en wat nog beter kan aan het plan.

Schrijf je in

Tussen 13 en 17 uur kan je die zondag in beperkte groepen deelnemen aan dit buurtmoment. Dat vindt plaats bij SAAMO De Wijk aan het Willy Vandersteenplein 1, 2060 Antwerpen.

De coronamaatregelen zorgen er helaas voor dat we geen grote groepen kunnen ontvangen en geen gebruik kunnen maken van de ziekenhuissite zelf. Schrijf daarom vooraf in via de website Antwerpen Morgen.

Gerelateerd

Wedstrijdontwerp herontwikkeling Stuivenberg met zicht op de tuin en wandelgangen in open lucht..
Nieuws

Ontwerpteam aangesteld voor herontwikkeling Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord

We stelden een ontwerpteam aan om de herontwikkeling van de Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord vorm te geven. Korteknie Stuhlmacher Architecten en Bovenbouw Architecten werken daarvoor samen met BOOM Landscape en architectenbureau Sabine Okkerse.

Tijdens Plan Stuivenberg kreeg je de nieuwe ideeën voor de toekomst van de Stuivenbergsite te horen en kon je jouw mening geven © Sigrid Spinnox
Nieuws

Een terugblik op Plan Stuivenberg

Tijdens Plan Stuivenberg kon iedereen de nieuwe ideeën voor de toekomst van de Stuivenbergsite ontdekken en zijn mening geven. Er kwamen zo'n 220 buurtbewoners langs.

Een luchtfoto van de kenmerkende ronde paviljoenen in rode baksteen op de Stuivenbergsite met daarrond groene tuinen
Project

Stuivenbergsite

Stadsontwikkeling

De site van het Stuivenbergziekenhuis wordt herontwikkeld tot een plek met een mix van stedelijke diensten, woningen, (zorg)voorzieningen, werkplekken en groene open ruimte.