Parkbrug wint BIM Award en opent op vrijdag 8 juli

De Parkbrug heeft een BIM Award gewonnen in de categorie Publieke projecten. De Parkbrug opent op vrijdag 8 juli voor het grote publiek. Uit de vele inzendingen in diverse categorieën zijn de winnaars door middel van stemming bepaald. Die projecten gaan nu de strijd aan in de internationale wedstrijd waar BIM-modellen van over de hele wereld worden ingezonden vanuit alle regio's waar Trimble de competitie organiseert. De regionale BIM Awards worden georganiseerd door Construsoft. Wat is BIM?

BIM staat voor: Building Information Modeling, oftewel het Bouw Informatie Model. Binnen een bouwproces werken zeer veel verschillende partijen samen om te komen tot het uiteindelijke resultaat. De rollen en verantwoordelijkheden van die partijen verschuiven regelmatig. Ook de omgeving is continu in beweging. De grote hoeveelheid partijen en gegevens binnen een project en de dynamiek daarvan maakt dat de kans op faalkosten groot is.

BIM is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt.

Gerelateerd

De Parkbrug - © Jonathan Ramael
Nieuws

Parkbrug, winnaar Footbridge award

Op 6 september is in Berlijn de Parkbrug uitgeroepen als winnaar van de 'Footbridge award 2017'.

Parkbrug © Jonathan Ramael
Project

Parkbrug

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Vlot te voet of met de fiets van Park Spoor Noord naar het Eilandje en omgekeerd.