Nieuwe uitbater gezocht voor loods aan Kattendijkdok-Oostkaai

De concessieperiode met de huidige uitbater loopt ten einde en daarom zoeken we nu een nieuwe concessionaris die de levendigheid van deze plek in de buurt blijft garanderen. Geïnteresseerden kunnen een bod met projectvoorstel indienen onder gesloten omslag tot en met vrijdag 28 augustus 2020.

De ruime loods met bijhorende kantoorruimte (3700 m²) bevindt zich pal in het midden van de bruisende Cadixwijk, langs het water, ter hoogte van de Kattendijkdok-Oostkaai. Momenteel wordt de loods uitgebaat door Time Circus. De overeenkomst loopt eind 2020 af en we zoeken nu een nieuwe uitbater. Belangrijk is dat de invulling van de loods voor het brede publiek toegankelijk blijft en de levendigheid in de buurt ten goede komt.

Bod met projectvoorstel

De loods met bijhorende kantoorruimte wordt aangeboden onder de vorm van een concessie voor een periode van 8 jaar. Kandidaten kunnen een bod met projectvoorstel uitbrengen onder gesloten omslag. De selectie van de kandidaten gebeurt op basis van zowel financiële als inhoudelijke criteria waarbij ook rekening gehouden wordt met de ervaring van de kandidaat-concessiehouder. Voorstellen moeten uiterlijk ingediend worden op vrijdag 28 augustus om 14 uur.

Een wijk in volle ontwikkeling

De stad werkt hard aan de gefaseerde herontwikkeling van de Cadixwijk. Zo opende in 2017 het eerste deel van een volledig nieuw groen wijkplein: het Schengenplein. Het plein ligt langs weerszijden van de Kattendijkdok-Oostkaai, waar sinds vorig jaar ook een tram rijdt. Volgend jaar volgt de aanleg van het tweede deel van het Schengenplein, aan het water. Verder wordt er gewerkt aan de heraanleg van de binnenstraten en werd intussen het ontwerp van de heraanleg van New Yorkkaai Zuid goedgekeurd.

Het grootste deel van loodsen langs het Kattendijkdok worden de eerstkomende jaren nog niet herontwikkeld. Enkel de loods die het toekomstig Schengenplein kruist zal gedeeltelijk worden afgebroken. Rondom de loodsen zullen er de komende tijd wel verschillende werkzaamheden plaatsvinden om de Kattendijkdok-Oostkaai om te vormen tot een aangename wandel- en verblijfszone.

We gaan dus op zoek naar een concessiehouder die flexibel weet om te springen met die wijzigende omstandigheden.

Meer details over deze oproep lees je hier.

Gerelateerd

Zicht op de Cadixwijk © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Cadixwijk

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

De Cadixwijk op het Eilandje is een duurzame wijk in volle ontwikkeling.