Nieuwe lokalen voor scouts en City Pirates in Bouckenborghpark

De huidige lokalen van scoutsgroep 4de Sint-Joris Meisjesgidsen en van voetbalvereniging City Pirates in en aan het Bouckenborghpark in Merksem zijn verouderd en voldoen niet meer aan de hedendaagse vereisten. Daarom investeert de stad in een nieuwbouw en worden de oude gebouwen gesloopt. De werken starten midden 2024.

In de toekomst vervangt een volledig nieuw gebouw de huidige lokalen van de scoutsgroep (naast het kasteel) en de kleedkamers en cafetaria van de voetbalclub (ten noorden van het park). Het programma van eisen voor het ontwerp is opgesteld in overleg met de dienst Jeugd en Sporting A en de twee verenigingen.

De nieuwbouw komt op de locatie van de huidige kleedkamers en cafetaria. De plek van het oude jeugdgebouw zal na de afbraak terug deel uitmaken van het park.

Momenteel bereiden we de sloop en het nieuwbouwproject voor. In mei wordt een architectenbureau aangesteld om een ontwerp uit te werken. Verloopt alles volgens plan, dan gaan we eind 2023 op zoek naar een aannemer, zodat de werken midden 2024 kunnen starten. Het is de bedoeling dat zowel de jeugd- als voetbalwerking zo weinig mogelijk hinder ondervinden tijdens de werkzaamheden.