Lokalen voor scouts en voetbalclub in Bouckenborghpark

Tijdlijn
Eind 2025
Einde werken

De bouwwerken zijn afgelopen en de scoutsgroep en voetbalclub nemen het nieuwe gebouw in gebruik.

Midden 2024
Start werken

De aannemer start met de werken. Als eerste staat de afbraak van de gebouwen van de voetbalclub gepland.

Eind 2023 - Begin 2024
Goedkeuring bouwaanvraag

Na goedkeuring van de bouwaanvraag wordt een aannemer gekozen.

Juni 2023
Openbaar onderzoek

De bouwaanvraag is ingediend en het openbaar onderzoek start.

Maart 2023
Voorontwerp

Het voorontwerp is goedgekeurd.

Over
info left

Waarom dit project?

De huidige lokalen van scoutsgroep 4de Sint-Joris Meisjesgidsen en van voetbalvereniging City Pirates in het Bouckenborghpark in Merksem verkeren in slechte staat en voldoen niet meer aan de hedendaagse normen.

Wat gebeurt er?

In een eerste fase is er een voetbalveld in kunstgras aangelegd. Dit type veld leent zich tot een intensiever gebruik en vergt minder onderhoud dan een klassiek grasveld.

Het nieuwbouwproject omvat:

  • Het kleedkamergebouw en de cafetaria van de voetbalvereniging worden als eerste afgebroken. We voorzien voor de sporters tijdelijke sanitaire containers op het naastliggende trapveld.
  • Op de plek van de oude sportgebouwen komt een nieuwbouw die onderdak zal bieden aan zowel de cafetaria en kleedkamers van de voetbalclub als de scoutslokalen.
  • Wanneer de bouwwerken afgerond zijn, verhuist de scouts naar het nieuwe gebouw. Na de afbraak van de oude scoutslokalen wordt dat perceel terug onderdeel van het beschermde parkgebied.

Het programma van eisen voor het ontwerp is opgesteld in overleg met de stedelijke diensten Jeugd en Sporting A en de twee verenigingen. Het gebouw is zo ontworpen dat de twee zeer verschillende gebruikers er hun intrek in kunnen nemen zonder elkaars werking te verstoring.

Het nieuwe gebouw met een bebouwde oppervlakte (footprint) van 565m² is een houtskeletbouw met lichte invulwanden, open kolommen en een balkenstructuur. We werken het toekomstgericht en duurzaam uit door ecologische materialen te gebruiken en zonnepanelen, een warmtepomp en waterrecuperatie voor toiletten en buitenkraan te voorzien. Bovendien laat het ontwerp eventuele aanpassingen in de toekomst toe.

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa

Bouwheer

Ontwerper

Karuur architecten

Thema

Publiek gebouw

Status
In realisatie