Loodswezensite krijgt nu al tijdelijke vergroening

Loodswezensite krijgt nu al tijdelijke vergroening

Voorsmaakje van definitieve heraanleg in 2024

Op maandag 17 oktober starten de werken voor een tijdelijke vergroening van een stuk van het zuidelijke deel van de Loodswezensite aan de Scheldekaaien. Tegen eind dit jaar zijn de werken klaar en heeft de stad er een aangename verpozingsplek aan het water bij. In het voorjaar van 2024 start de definitieve heraanleg van het openbaar domein van de volledige Loodswezensite, met op die locatie een groene ligweide.

Begin 2022 koos de stad een ontwerpteam voor de gebiedsontwikkeling van de Loodswezensite, het openbaar domein aan de noordelijke Scheldekaaien rondom en ten zuiden van het historische gebouw van het Loodswezen. Het gaat om een multidisciplinair team onder leiding van Bureau Bas Smets. Dat tekende de heraanleg van het openbaar domein en de integratie van een namenmonument ter herdenking van de Antwerpse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit. In dat ontwerp wordt de kade sterk vergroend, tot een park met verschillende tuinen met onder meer een ligweide. In afwachting van de werken voor de definitieve heraanleg wordt de zone van die toekomstige ligweide, op de Orteliuskaai tussen de Koolvliet en de Sint-Pietersvliet, nu reeds vergroend. De stad onthardt er een zone van 4500 m². De kasseien worden er uitgebroken en vervangen door een bloemrijk gazon. Zo krijgt Antwerpen er al tegen begin 2023 een aangename verpozingsplek aan de Schelde bij. ​ ​

Meer informatie over het ontwerp van Bureau Bas Smets voor de heraanleg van de Loodswezensite staat op onze website, klik hier voor de rechtstreekse link.

Gerelateerd

Toekomstbeeld heraanleg Loodswezensite ©Bureau Bas Smets
Nieuws

Infomoment schetsontwerp Loodswezensite

Op maandag 9 mei organiseren we een infomoment over het schetsontwerp voor de Loodswezensite aan de Scheldekaaien.

Toekomstbeeld heraanleg Loodswezensite © Bureau Bas Smets
Nieuws

Ontwerpteam gekozen voor Loodswezensite

Er is een ontwerpteam gekozen voor de gebiedsontwikkeling van de Loodswezensite aan de Scheldekaaien. Het gaat om een multidisciplinair team onder leiding van Bureau Bas Smets. 

Toekomstbeeld heraanleg Loodswezensite © Bureau Bas Smets
Project

Bonapartedok en Loodswezen

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

De gebiedsontwikkeling rond de Loodswezensite aan de Scheldekaaien krijgt een nieuw gezicht.