Infomoment schetsontwerp Loodswezensite

Stad Antwerpen is bezig met een grootschalige heraanleg van de Scheldekaaien. De volgende jaren veranderen de kaaien grondig van uitzicht, van het Droogdokkeneiland in het noorden tot Blue Gate Antwerp in het zuiden. De werken gebeuren in fases.

Momenteel wordt volop gewerkt aan het ontwerp voor de kaaivlakte op de Loodswezensite, aan de Tavernierkaai. Het schetsontwerp werd in april 2022 goedgekeurd. De kade langs de Schelde wordt vergroend als een park met verschillende tuinen. Er komt ook een namenmonument ter herdenking van de overleden Antwerpse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. 

We geven je graag een stand van zaken van het ontwerp. Je krijgt ook de kans om vragen te stellen en je mening te geven.

Praktische informatie

Het infomoment vindt plaats op maandag 9 mei 2022 van 16 tot 19 uur. Het gaat fysiek door op de Loodswezensite,Tavernierkaai 3, 2000 Antwerpen. Op voorhand inschrijven is niet nodig. Iedereen is doorlopend welkom. Het is tevens mogelijk om de site te bezoeken. 

Gerelateerd

Toekomstbeeld heraanleg Loodswezensite © Bureau Bas Smets
Nieuws

Ontwerpteam gekozen voor Loodswezensite

Er is een ontwerpteam gekozen voor de gebiedsontwikkeling van de Loodswezensite aan de Scheldekaaien. Het gaat om een multidisciplinair team onder leiding van Bureau Bas Smets.