Infomoment over verdiepte kaaiweg op 28/2

Stad Antwerpen wil de Via Sinjoor (één lange wandelas van het station Antwerpen-Centraal tot aan de Scheldekaaien) doortrekken van de Grote Markt langs de Suikerrui tot aan Het Steen, met een vrije doorgang over de Scheldekaaien.

Het autoverkeer en het snelle fietsverkeer langs de Scheldekaaien zou daarvoor ondergronds gaan, langs een verdiepte kaaiweg die toegang geeft tot parking Grote Markt en een ingewerkte fietsparking. Bovengronds zal daardoor een vergroot Steenplein ontstaan.

Op dinsdag 28 februari vindt een infomoment plaats over de verdiepte kaaiweg. Iedereen is dan welkom om 19 uur in de cruiseterminal in Het Steen waar schepen voor mobiliteit Koen Kennis een toelichting geeft. Nadien is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Praktische informatie

 • Wanneer: dinsdag 28 februari 2023
 • Waar: cruiseterminal in Het Steen, gelijkvloerse ingang aan de achterzijde van Het Steen (Jordaenskaai, 2000 Antwerpen)
 • Programma
  • 18.45 uur: deuren open
  • 19 uur: start toelichting
  • 20 uur: mogelijkheid tot vragen
  • 21 uur: einde

Gerelateerd

Een toekomstbeeld van het Steenplein na de heraanleg
Nieuws

Voorontwerp Scheldekaaien van Steenplein tot Noorderterras goedgekeurd

Het voorontwerp voor de vernieuwing van de Scheldekaaien van het Steenplein tot het Noorderterras is goedgekeurd. In dit deel zal het verleden van Antwerpen in de kijker staan, door ondergrondse restanten opnieuw beleefbaar te maken onder de historische hangars.

Een toekomstbeeld van de Kaailine op het wandelterras aan de Scheldekaaien
Nieuws

Kaailine wordt nieuwe groene verblijfsplek op wandelterras richting Noorderterras

De ‘Kaailine’ krijgt zijn definitieve plek op het wandelterras tussen het Steenplein en het Noorderterras. Het wordt een nieuwe groene wandelstrook langs plantvakken met gevarieerd groen en geïntegreerde zitbanken.

Het ponton aan het Steenplein en het Sint-Annaveer in de achtergrond
Project

Schipperskwartier en Centrum

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Schipperskwartier en Centrum maakt deel uit van de Scheldekaaien en wordt in een nieuw kleedje gestoken.