Gezocht: kandidaten voor ontwerppool Blue Gate Antwerp

Blue Gate Antwerp is een van de zeven deelgebieden van de Scheldekaaien. Ooit was Petroleum Zuid een druk bedrijventerrein waar innovatieve petroleumbedrijven actief waren. Vanaf de jaren 60 trokken de ondernemingen er weg en bleef Petroleum Zuid grotendeels verlaten en vervuild achter.

De totale Blue Gate Antwerp-site omvat een zone voor een gemengd regionaal bedrijventerrein, een logistieke zone, de zone ‘Petroleumcluster’, de zone voor stedelijke activiteiten en de zone arresthuis.

Voor de herontwikkeling van de logistieke zone en de zone voor gemengd regionaal bedrijventerrein werd een PPS-structuur opgezet. Daarbij slaan publieke en private partners de handen in elkaar om de brownfield om te vormen tot een watergebonden, eco-effectief bedrijventerrein inclusief een logistieke cluster. Het opdrachtgebied heeft een totale oppervlakte van circa 53 hectare.

Ter realisatie van de gebouwen binnen het opdrachtgebied werd de publieke private vennootschap Blue Gate Antwerp Building NV opgericht. Partners Bopro Sustainable Investments, AG VESPA en PMV gaan samen met de stadsbouwmeester op zoek naar ontwerpers die zullen instaan voor de volledige architectuuropdracht ter realisatie van de opstallen binnen het opdrachtgebied.

Kandidaten kunnen zich inschrijven op deze oproep tot woensdag 28 augustus 2019. Meer informatie over deze oproep is terug te vinden op de website van Blue Gate Antwerp.

Gerelateerd

De wadi in de groene corridor met op de achtergrond de nieuwe brug © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Blue Gate Antwerp

Gebiedsontwikkeling

Een nieuw bedrijventerrein dat op het vlak van duurzaamheid een voortrekker zal zijn.