Expo over collectieve woonvormen in Antwerpen

Samen met Atelier stadsbouwmeester en Woonregie van de stad Antwerpen organiseren we mee de Antwerpse editie van de expo Housing Apart Together, een initiatief van Architectuurwijzer. 

Vanaf juli kan je de gratis expo bezoeken in Bar Paniek aan het Kattendijkdok. In deze derde editie van de rondreizende expo gaat extra aandacht naar het gezinsvriendelijk wonen, het samenwonen met senioren en de wooncoöperatie als alternatief eigenaarsmodel. Ter gelegenheid hiervan is de expo aangevuld met zes nieuwe Antwerpse collectieve woonprojecten. Zo komen de AG Vespa projecten Cadix Houtdok, Schengenplein en de Fierensblokken aan bod. Maar ook Chapel, Senioren Thuis en de Wasserij krijgen een plaats in de tentoonstelling.

Wie een voorproefje wil, kan de inleidende podcast door curator Peggy Totté nu al beluisteren.

In het najaar organiseert Architectuurwijzer in samenwerking met stad Antwerpen en Universiteit Antwerpen vier debatavonden over verschillende thema's. Houd de website van Architectuurwijzer in de gaten voor meer info.  

Praktisch

  • expo Housing Apart Together
  • gratis
  • vrijdag 2 juli tot en met zondag 31 oktober 2021
  • elke dag open van 11 tot 23 uur
  • Bar Paniek, Kattendijkdok-Oostkaai, Antwerpen
  • www.housingaparttogether.be

Gerelateerd

Toekomstbeeld Fierensblokken
Project

Fierensblokken

Wonen

De Fierensblokken in de Sint-Andrieswijk worden gerenoveerd en omgevormd tot 122 betaalbare wooneenheden en 8 commerciële ruimtes.

Zicht op de Cadixwijk © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Cadixwijk

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

De Cadixwijk op het Eilandje is een duurzame wijk in volle ontwikkeling.