Coronamaatregel: huurgelden studentenkoten kwijtgescholden

AG VESPA heeft een hele reeks vragen ontvangen voor kwijtschelding van huurgelden en/of stopzetting van contracten betreffende studentenkamers. We willen als verhuurder een voorbeeldfunctie aannemen. Met goedkeuring van het college werd daarom besloten de huurgelden voor verhuring van studentenkamers die leegstaan sinds de afkondiging van de cononamaatregelen integraal kwijt te schelden.

We verhuren 21 studentenkamers in het centrum van Antwerpen, op de site van GATE15, hét zenuwcentrum voor alles wat te maken heeft met het studentenleven in Antwerpen.

Sinds de coronamaatregelen geven hogescholen en universiteiten afstandsonderwijs. Veel kotstudenten kozen ervoor om deze crisistijd bij hun familie door te brengen. Hun studentenkamers kunnen ze daardoor niet langer gebruiken. Verplaatsingen tussen de gezinswoning en het studentenkot zouden immers ingaan tegen de coronamaatregelen.

Om deze studenten en hun families niet extra te belasten, schelden we de huurgelden kwijt voor de periode vanaf de afkondiging van de coronamaatregelen tot aan het einde van het lopende academiejaar.

Privatieve (woning)verhuur

Ook bij privatieve verhuringen ontvangen we vragen tot kwijtschelding of opschorting van de huurgelden. De kwijtschelding van huurgelden geldt niet voor deze huurwoningen. Want hier blijven de huurders het genot hebben van de huurwoning. Maar AG VESPA heeft begrip voor de moeilijke financiële situatie die de coronacrisis voor velen met zich meebrengt en stelt zich soepel op betreffende de betalingstermijnen.

Gerelateerd

Voorgevel van studentenhuisvesting met vier bouwlagen. Gebouw is opgetrokken in grijze baksteen
Te koop / Te Huur

Moderne studentenkoten in het hart van de studentenbuurt

Studentenkamer

We verhuren moderne studentenkamers in het kloppend hart van de Antwerpse studentenbuurt.

Studentenkamer met bureaumeubel en bureaustoel.
Te koop / Te Huur

Moderne studentenkoten in het hart van de studentenbuurt

Studentenkamer

We verhuren moderne studentenkamers in het kloppend hart van de Antwerpse studentenbuurt.

Gevel GATE15 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

GATE15

Commercieel vastgoed, Publieke gebouwen

In de studentenbuurt vind je GATE15: een combinatie van studentenhuisvesting en een commerciële ruimte.