Bevraging centraal deel Scheldekaaien

Momenteel wordt volop gewerkt aan het ontwerp voor de kaaivlakte van het centrale deel van de Scheldekaaien, tussen het Noorderterras en het Zuiderterras. Het schetsontwerp werd in de zomer van 2021 goedgekeurd. Daarin komen de grote ambities voor dit deel van de Scheldekaaien naar voren, zoals de geschiedenis van de stad opnieuw zichtbaar maken, het vervoer over water op deze plek bestendigen, ruimte bieden voor activiteiten, en de kaaivlakte vergroenen. Je kan hier het webinar van 11 januari herbekijken en het verslag nalezen.

Geef je graag jouw kijk op het centrale deel? Help het ontwerpteam en vul de bevraging in. Zo kunnen ze jouw input gebruiken om mee te nemen naar het voorontwerp dat verwacht wordt tegen de zomer van 2022. Je kan de bevraging hier invullen.

 

Gerelateerd

Het ponton aan het Steenplein en het Sint-Annaveer in de achtergrond
Nieuws

Infomoment over het centrale deel van de Scheldekaaien

Op dinsdag 11 januari organiseren we tussen 19 en 20 uur een digitaal infomoment over het ontwerp van de kaaivlakte tussen het Noorderterras en het Zuiderterras.

Het schetsontwerp van het centrale deel van de Scheldekaaien, tussen het Zuiderterras en Noorderterras
Nieuws

Schetsontwerp centraal deel Scheldekaaien goedgekeurd

In het centrale deel van de Scheldekaaien, tussen Zuiderterras en Noorderterras, wil de stad onder meer haar geschiedenis opnieuw zichtbaar maken, de kaaivlakte vergroenen en door middel van trappen verbinden met de wandelterrassen en ruimte bieden voor kleinschalige evenementen en activiteiten…

Luchtfoto van het centraal deel van de Scheldekaaien
Nieuws

Ontwerp centraal deel Scheldekaaien krijgt vorm

Er is een conceptschets van het centrale deel van de Scheldekaaien, tussen Zuiderterras en Noorderterras, en een haalbaarheidsstudie van een verdiepte kaaiweg.