Optimalisatie AG Vespa-patrimonium 2016

Groenplaats 26 © AG VESPA - Bart Gosselin
Groenplaats 26 © Bart Gosselin
rechts van tekst
content

AG Vespa optimaliseert zijn eigen patrimonium en het politiepatrimonium op een kwalitatieve wijze. Aan de hand van plaatsbezoeken worden audits opgemaakt en optimalisatieplannen opgesteld. Die plannen richten zich op de renovatie, restauratie en nieuwbouw van het patrimonium. Sinds 2016 neemt AG Vespa ook het huurdersonderhoud van het politiepatrimonium op zich.

Dit zijn enkele optimalisatieprojecten van 2016:

  • Leysstraat 7-15: AG Vespa renoveerde en restaureerde deze monumentale gebouwen, waarvan de gevels en de daken als monument zijn beschermd, tot 8 unieke huurappartementen met karakteristieke elementen zoals schoorsteenmantels, cassetteplafonds en erkers.
  • Groenplaats 26: deze voormalige herberg is beschermd als monument en huisvest vandaag café De Post. AG Vespa renoveerde de bovenliggende verdiepingen tot 2 appartementen met zicht op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Er werd veel aandacht besteed aan het bewaren van authentieke elementen uit de 17de eeuw, en aan isolerende en energiebesparende maatregelen. In het kader van wonen boven winkels worden in 2017 de Vlasmarkt 26-30 en de Grote Markt 16 opgeleverd.
  • Kasteel Hof ter Beke: sinds 2012 is het Kasteel Hof ter Beke in Wilrijk, inclusief de erfpacht, eigendom van AG Vespa. De rol van AG Vespa bestond er vooral in om te onderhandelen met de erfpachtnemer. Na ruim 30 jaar leegstand heeft die het kasteel nu volledig gerestaureerd tot Salons van Edel, een feestlocatie met restaurant en congreszalen.

Terug naar jaarverslag 2016