Kantoorruimte in historisch Mercator-Orteliushuis

Vaste prijs
37.200 euro/jaar
Over
info-left

We verhuren kantoorruimtes in het magnifieke 16de-eeuwse Mercator-Orteliushuis. 

Het imposante gebouw is een fantastische uitvalsbasis in het centrum van de stad, en een echte eyecatcher om jouw kantoren in onder te brengen.

Kenmerken

Het barokke complex heeft drie verdiepingen en een ommuurde tuin.  Onderdeel van deze gemene huurovereenkomst is de eerste verdieping (471 m²) van het gebouw dat vergund is al kantoorruimte.  Deze verdieping bestaat uit 3 ruimtes die onderling gekoppeld kunnen worden.

Hoewel de kantoren op de eerste verdieping apart worden aangeboden van de reca/detailhandel-ruimtes op het gelijkvloers en de zolder, staat het de kandidaat vrij om een bod uit te brengen voor het gehele gebouw.

Voorwaarden

De overeenkomst zal afgesloten worden onder de volgende belangrijkste voorwaarden.

  • vaste huurprijs: 37.200 euro per jaar (exclusief btw)
  • huurovereenkomst: 9 jaar
  • mogelijkheid om het pand onder te verhuren
  • waarborg: helft van de jaarlijkse vergoeding.
  • huurder staat in voor het huurdersonderhoud
  • inrichtingswerken zijn ten laste van de huurder, en moeten uitgevoerd worden conform de bepalingen van de technische fiche in bijlage
  • de kandidaat-huurder moet in zijn projectvoorstel een (gedeeltelijke) bestemming als museum of cultuurcentrum integreren. Die voorwaarde kan ook als nevenfunctie vervuld worden. 
     

Gezien de verhuur aan vaste prijs, dienen de kandidaat-huurders geen formeel biedingsdossier in te dienen. Wel dient de kandidaat algemeen zijn projectvoorstel toe te lichten.
 

Bezichtigingen

Het Mercator-Orteliushuis is elke weekdag te bezichtigen na afspraak.  
 

Kijkmoment 16/7

Naast de mogelijkheid tot individuele bezoeken, organiseren we vrijblijvend ook een kijkmoment op dinsdag 16 juli 2024 van 14 uur tot 15.30 uur, waarbij een algemene toelichting wordt gegeven over het gebouw, de mogelijkheden en medewerkers van AG Vespa ter plaatse uw vragen kunnen beantwoorden. Inschrijven voor dit infomoment is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar onderstaande contactpersonen tegen uiterlijk vrijdag 12 juli 2024.
 

Contactpersoon

Greet Schoofs
0486 77 03 00
greet.schoofs@antwerpen.be

An-Astrid De Ferm
0473 57 00 68
an-astrid.deferm@antwerpen.be 
 

Kloosterstraat 15
2000 Antwerpen

info-right

Gerelateerd

Het Mercator-Orteliushuis in de Kloosterstraat na renovatie
Te koop / Te Huur

Uitbater gezocht voor winkel/Reca in historisch Mercator-Orteliushuis

Handelsruimte

We verhuren het gelijkvloers en de zolderverdieping van het 16de-eeuwse Mercator-Orteliushuis als detailhandel/reca-ruimte.