Kinderdagverblijf Keizerstraat

Tijdlijn
Juni 2018
Inhuldiging

De bouwwerken zijn afgerond en het vernieuwde kinderdagverblijf wordt officieel ingehuldigd.

maart 2017
Start werken

De bouwwerken aan het pand gaan van start. 

oktober 2015
Aanstelling architecten

Architektenburo Jef Van Oevelen bvba uit Ekeren is aangesteld om het project op te volgen.

mei 2015
Dossier

Het dossier voor de bouwwerken is in mei 2015 opgestart.

Over
info left

Waarom dit project?

De realisatie van een kwalitatief kinderdagverblijf kadert in de doelstelling om te voldoen aan de Europese norm voor het aantal kinderopvangplaatsen voor kinderen van 0 tot 3 jaar. 

Het pand was voordien al een kinderdagverblijf, maar werd niet optimaal gebruikt. Het vernieuwde verblijf biedt nu plaats aan 54 kinderen, verdeeld over 3  verschillende leefgroepen.

Wat gebeurt er?

Het pand was voordien verweven met het achterliggende schoolgebouw van school Prins Dries. Nu is het volledig gescheiden, zowel technisch als fysiek. Het hoofdgebouw is volledig opnieuw ingericht en de achterbouw heeft plaatsgemaakt voor een nieuwbouw. Er zijn ook nieuwe trappenhuizen en een lift voorzien.

Voor elke leefgroep is er een volledige verdieping ingericht met een leefruimte met kitchenette, een rustruimte en een kleine buitenruimte. De rustruimtes bevinden zich in de nieuwe achterbouw zodat de slapende kinderen niet gestoord worden door straatlawaai. In deze ruimtes is het bovendien mogelijk om zacht licht te verspreiden, zodat de kinderen niet bruusk gewekt worden.

Ook alle andere verlichtingsarmaturen zijn zo gekozen dat er geen hinder is door verblinding, ook niet voor kinderen die liggen in een bedje of relaxstoeltje.

De voorzieningen voor het personeel en de technische ruimte bevinden zich op de vierde verdieping.

Het bestaande dak kreeg nieuwe isolatie en een energiezuinige condenserende ketel. De gelijkvloerse verdieping heeft vloerverwarming zodat de kinderen geen koude voetjes krijgen. De verwarmingsradiatoren in de andere ruimtes zijn extra groot zodat de oppervlaktetemperatuur beperkt blijft en dus veilig is voor kinderhandjes.

Een nieuw ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er steeds voldoende verse lucht is, ondanks de hoge bezettingsgraad in de lokalen.

 

 

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa

Bouwheer

Architect

Architektenburo Jef Van Oevelen bvba 

Aannemer

Dillen Bouwteam

Thema

Publieke gebouwen

Adres
Keizerstraat 71
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd