Kinderdagverblijf Egied Segerslaan

Tijdlijn
Voorjaar 2021
Einde werken

De bouwwerken eindigen en de ingebruikname van het nieuwe kinderdagverblijf is voorzien in het voorjaar van 2021.

Januari 2020
Start werken

Eind januari is de afbraak van het bestaande pand voorzien. Daarna starten de bouwwerken. 

Juni 2017
Gunning opdracht

Op 9 juni 2017 heeft het college van de stad Antwerpen de gunning van het project aan OLO vzw goedgekeurd.

Maart 2017
Oproep

De oproep voor het DBFMO  (Design, Build, Finance, Maintain & Operate) project is op 24 maart 2017 gelanceerd.

Over
info left

Waarom dit project?

De realisatie van een kwalitatief kinderdagverblijf kadert in de doelstelling om te voldoen aan de Europese norm voor het aantal kinderopvangplaatsen voor kinderen van 0 tot 3 jaar. 

Wat gebeurt er?

We zijn op zoek gegaan naar een private partner.  Via een DBFMO-contract neemt deze partner, OLO vzw, de ontwikkeling (Design), de bouw (Build), de financiering (Finance), het onderhoud (Maintain) en vervolgens de exploitatie (Operate) van een kinderopvang op zich.

OLO vzw realiseert een kinderdagverblijf geschikt voor 34  kindplaatsen voor kinderen van 0-3 jaar met ruimtes voor gedeeld gebruik. Het is een inclusieve opvang, dit wil zeggen dat minstens 1/3 van de voorziene kindplaatsen aangewend worden voor de opvang van kinderen die door medische of psychosociale problemen meer intensieve zorg nodig hebben.

Het project bestaat uit de afbraak van het gebouw aan de straatzijde en een nieuwbouw voor het kinderdagverblijf  met ruimtes voor gedeeld gebruik met scouts Valaar, Gekkoo, de school en buurtbewoners. Het kinderdagverblijf heeft een leefgroep op de gelijkvloerse en eerste verdieping. Op de tweede verdieping werden de personeelsruimten ondergebracht. De gedeelde ruimtes bevinden zich op de gelijkvloerse verdieping. Elke gebruiker heeft in de nieuwe situatie zijn eigen buitenruimte.

Het kinderdagverblijf wordt gebouwd met duurzame materialen en volgens de laatste normen in verband met isolatie, ventilatie en comfort.

OLO vzw neemt, via een erfpacht, het onderhoud en de uitbating op zich voor de komende 45 jaar.

info right
info-right-fields
Architect

Wim Dens architecten en ingenieurs bvba

Thema

Publieke gebouwen

Adres
Egied Segerslaan 29-31
2610 Wilrijk
Status
In realisatie