Duinstraat 33

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

In het dichte stadsweefsel van Antwerpen Noord, meer specifiek in de Duinstraat, lag een braakliggend perceel van slechts 43 m². AG Vespa vroeg Mys&Bomans Architectuurkantoor om daarvoor een aantrekkelijke woning te ontwerpen.

Wat gebeurt er?

De architecten compenseren de kleine oppervlakte van het perceel en het ingesloten karakter ervan met een helder plan, open plateaus en een ruim dakterras. De inkomruimte, sanitaire ruimtes en slaapkamer zijn op het gelijkvloers gesitueerd, aan een kleine patio. Door de leefruimtes op de verdiepingen te organiseren, wordt gezorgd voor een maximum aan lichtinval: keuken en eetruimte bevinden zich op de eerste verdieping, zitruimte en bureau (of eventueel extra slaapkamer) zijn gelegen op de tweede verdieping. De derde verdieping omvat een berging en een ruim, ingesloten dakterras.

De woning is in 2013 verkocht.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Mys&Bomans Architectuurkantoor

Subsidies

Vlaamse overheid

Thema
Adres
Duinstraat 33
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel van het woonproject
Project

Selderstraat 43-45-47

Wonen

In de Seefhoek werden 3 aanpalende krotten vervangen door een compacte nieuwbouw met stadstuinen.

Voorgevel Lange Beeldekensstraat 38.
Project

Lange Beeldekensstraat 38

Wonen

Een burgerwoning in zeer slechte staat werd vervangen door een nieuwbouw met 4 slaapkamers.