Waarom je zeker moet solliciteren voor vastgoedmedewerker

Na 9 jaar trouwe dienst gaat onze collega Ilse Van Gelder haar professionele horizon verruimen in het pittoreske Herentals. Bij AG Vespa zoeken we daarom een nieuwe medewerker vastgoed. En wie beter om je de job te verkopen, dan je voorganger.

Binnenplein woonproject Passiflora
Woonproject Passiflora omvat 6 nieuwbouwwoningen en 10 lofts met een gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte. © Bart Gosselin
links naast tekst
content

Hoe ziet die job van vastgoedmedewerker er juist uit, Ilse? 

“Ik zie de vastgoedmedewerker als het uithangbord van het bedrijf. Jij bent het gezicht naar onze klanten toe. Heerlijk aan deze job is dat je veel nieuwe plaatsen ontdekt. Je staat aan de wieg van nieuwe woonprojecten én van nieuwe woonvormen. Het is jouw job om mensen te informeren en te enthousiasmeren over de locaties, projecten en woonvormen die we bij AG Vespa aanbieden. Onze woningen zijn vaak apart of verrassend door ligging of indeling, zoals bijvoorbeeld omgekeerd wonen (met slaapkamer onderaan en leefruimte boven, red.) of starterswoningen op een beperkte oppervlakte maar met veel ruimtegevoel. Onze panden voldoen niet alleen aan de hoogste eisen en normen, ze hebben ook een eigen karakter. Daarvoor werken we samen met jonge beloftevolle architecten.”

Voorgevel Provinciestraat 80-82 © AG VESPA - Bart Gosselin
Een vervallen benzinestation werd een woonproject met handelspand. © Bart Gosselin
rechts van tekst
content

Kan je een gemiddelde werkdag of project omschrijven?

“Je start een verkoop door eerst met de projectleider van team bouwprojecten samen te zitten of - in coronatijden - te zoomen. Samen bezoek je het pand dat op die moment zo goed als klaar is om opgeleverd te worden. Dan is het aan jou om te checken of het gebouw voldoet aan alle eisen om in verkoop te kunnen gaan. Of dat er toch nog wat laatste zaken in orde gebracht moeten worden. Daarnaast verzamel je de nodige informatie om in verkoop te kunnen gaan: documenten zoals plannen, bodemattesten, enzovoort. Binnen AG Vespa volg je de besluitvormingsprocedure waarbij je aftoetst hoe dit pand verkocht wordt en aan welke prijs. Je checkt ook af met de juridische dienst of alles in orde is. En dan spreek je met team communicatie af om het pand in de verkoop te zetten. Samen met hen bepaal je de verkoopbrochure, webpagina, advertenties, uithangborden. Tot slot zorg je ervoor dat potentiële klanten het project in de beste omstandigheden kunnen bezoeken. Je ontvangt de biedingen en onderhoudt de relatie met de koper.” 

Veel afwisseling dus?

“Dat is net de troef van deze job. Toch als je daarvan houdt. De ene moment zit je op kantoor je dossiers voor te bereiden, even later ga je op pad om potentiële kopers een huis te tonen en ondertussen bel je met een collega over een ander dossier of zoals nu over een vacature (lacht).” 

Bedankt voor dit fijne gesprek, Ilse. 

“Jullie bedankt. Ik ga iedereen echt missen. Heel dubbel. Ik kijk uit naar iets nieuw in een omgeving dicht bij huis. Maar ik was eigenlijk niet eens op zoek naar een nieuwe job. Een mooie kans kwam op mijn pad en ik voel dat ik ze nu moet grijpen. Ik heb niets dan goede herinneringen aan mijn jaren bij AG Vespa. Het is een goede werkgever met fijne collega’s. De nieuwe medewerker komt in een topteam terecht. Ik raad iedereen de job aan!”