Toekomstplannen Bourla

De Bourlaschouwburg voldoet niet meer aan de noden van een hedendaags theater. Meerdere ingrepen en een volledige restauratie zijn nodig om er opnieuw een open en toegankelijk theater van te maken. Om dit te realiseren, hebben we een globale visie, een masterplan, opgesteld met respect voor het historisch erfgoed. 

Iedereen is van harte welkom op de presentatie van het masterplan. In de zaal luister je naar een toelichting en aansluitend krijg je de kans om het kloppende hart van de Bourlaschouwburg te bezoeken, namelijk het podium, het historische ondertoneel en de trekkenwand.

Praktisch

Reserveer jouw gratis tickets voor deze presentatie via deze link: https://toneelhuis.be/masterplan

Wanneer?   zondag 3 oktober 2021
                    om 15 en om 18 uur

Waar?         in de Bourla
                    Komedieplaats 18
                    2000 Antwerpen

Wie werkt eraan mee?

  • De renovatie en restauratie van de Bourlaschouwburg is een initiatief van Toneelhuis in samenwerking met stad Antwerpen als eigenaar van het gebouw. AG Vespa volgt het project mee op.
  • Stad Antwerpen en de Vlaamse regering hebben een principeakkoord over de financiering van de werken.
  • Het Agentschap Onroerend Erfgoed is betrokken bij alle ingrepen aan de Bourla als beschermd monument. 

Hoe ziet de voorlopige planning eruit?

De komende maanden werkt het ontwerpteam het masterplan verder in detail uit. De uitvoering van de werken is ten vroegste gepland vanaf 2024-2025. Details over de toekomstige werfactiviteiten zijn nog niet beschikbaar. Vragen hierover kunnen tijdens deze presentatie nog niet beantwoorden worden. 

Gerelateerd

Ronde voorgevel van de Bourlaschouwburg
Project

Bourlaschouwburg

Publieke gebouwen

De Bourlaschouwburg voldoet niet meer aan de noden van een hedendaags theater. Meerdere ingrepen en een volledige restauratie zijn nodig om er een opnieuw een open en toegankelijk theater van te maken. Om dit te realiseren, hebben we een een masterplan opgesteld met respect voor het historisch…