Oproep innovatieve projecten Kempeneiland

We lanceren een oproep voor innovatieve projecten voor de tijdelijke invulling van het Kempeneiland, op het Antwerpse Eilandje. Hiermee wil de stad bedrijven aantrekken die later kunnen doorgroeien naar een permanente locatie binnen de Innovatieve Stadshaven.

De stad Antwerpen wil van de noordoostkant van het Eilandje en het aansluitende Steenborgerweert een ‘Innovatieve Stadshaven’ maken om de bedrijvigheid te behouden en verder te stimuleren. De zone omvat de Asiadok-Oostkaai (tussen de Noorderlaan en het Asiadok), het Kempeneiland (tussen het Asiadok en het het Kempisch dok) en het Mexico-eiland (tussen het Houtdok en Straatsburgdok). Steenborgerweert ligt aan de andere kant van de Noorderlaan tussen de Ijzerlaan, de Noorderlaan en het Albertkanaal. De zones zijn zeer divers qua uitstraling maar hangen functioneel en geografisch aan elkaar. Ze hebben allebei een eilandkarakter, afgesneden van hun omgeving door water en/of infrastructuurbundels.

In dit overgangsgebied tussen stad en haven, zit veel bedrijvigheid. En die bedrijvigheid wil de stad daar graag behouden. Daarom gaan we nu op zoek naar innovatieve projecten voor een tijdelijke invulling van het Kempeneiland. Het gaat om 9 percelen met oppervlaktes die variëren tussen de 420 m² en 920 m². Het proefproject loopt tot maximum 31 december 2024. Bedrijven betalen een jaarlijkse vergoeding voor het gebruik van een perceel.

De projectvoorstellen kunnen ingediend worden vanaf 19 februari 2021 om 14 uur.
Meer informatie over de beschrijving van de terreinen en de beoordelingscriteria zijn terug te vinden via deze pagina op onze website.

 

 

Gerelateerd

Het Mexico-eiland en het Albertkanaal maken deel uit van de Innovatieve Stadshaven
Project

Innovatieve Stadshaven

Gebiedsontwikkeling

De stad wil van de noordoostkant van het Eilandje en het aansluitende Steenborgerweert een Innovatieve Stadshaven maken. Het is een overgangsgebied tussen stad en haven waar vooral veel bedrijvigheid zit die in de stad moet kunnen blijven.

Tags