Opening nieuwe kinderopvang Melkweg

We startte de werken aan Melkweg in september 2020. Stad Antwerpen zat al boven de Europese norm voor het aantal kinderopvangplaatsen voor kinderen van 0 tot 3 jaar, en zet met dit project verder in op kwalitatieve en duurzame kinderopvang.

Twee oude en kleinere locaties sloten in 2022 de deuren: Meere en Beukennootje. Die kinderen kunnen allemaal terecht in Melkweg.

5 leefgroepen en veel buitenruimte

Melkweg is ingedeeld in 5 ruime leefgroepen voor telkens 18 kinderen: 4 op het gelijkvloers en 1 op de eerste verdieping. Het gebouw is volledig onderkelderd en heeft een ondergrondse fietsenstalling voor personeel.

Er zijn 2 buitenruimtes aan de leefgroepen op het gelijkvloers, die ontworpen zijn in het kader van project ‘Groene Voetjes’ dat avontuurlijk buitenspelen stimuleert. Er werd bijvoorbeeld gewerkt met verschillende natuurlijke ondergronden en materialen, boomstammenpadjes en wilgenconstructies. 

beelden van interieur en exterieur van het kinderdagverblijf

Groendak en regenwaterrecuperatie

De leefgroep op de eerste verdieping krijgt een groot terras met zintuigentafel en plantenbakken. Ook voor de medewerkers is er een groot terras op de tweede verdieping. Het pand heeft een groendak dat zorgt voor biodiversiteit en een verkoelende werking heeft. Het gebouw is ook voorzien van een doordacht regenwaterrecuperatiesysteem.

beelden van interieur en exterieur van het kinderdagverblijf

Gerelateerd

Het gebouw heeft drie bouwlagen met veel raampartijen en de gevel bevat blauwe glazuurtegels.
Project

Kinderdagverblijf Melkweg

Publieke gebouwen

In het voorjaar van 2020 start de bouw van het nieuw kinderdagverblijf Melkweg. Als locatie is het voormalige kantoorgebouw van bakkerij Goossens in de Apollostraat gekozen.