fbpx Familiereünie in het Snijders & Rockoxhuis | AG VESPA
Schilderij Het Laatste oordeel van Jan van Hemessen

Familiereünie in het Snijders & Rockoxhuis

Familiereünie in het Snijders & Rockoxhuis

Totaalrestauratie Sint-Jacobskerk

Met de steun van Onroerend Erfgoed Vlaanderen is de stad Antwerpen gestart met de restauratie van de Sint-Jacobskerk. De uitvoering van de werken verloopt in twee grote fasen en neemt een tiental jaar in beslag.

In januari 2019 sloot de kerk het schip en de zijbeuken. Intussen blijven het transept, het koor en de kranskapellen wel open. Dat heeft tot gevolg dat een aantal belangrijke altaren en kunstwerken niet meer voor het publiek toegankelijk zijn, zoals Het laatste oordeel of de Rockox-triptiek van de hand van Jan van Hemessen (Hemiksem, ca. 1500 – 1556/57). Daarom zal dit indrukwekkende drieluik voor ongeveer vijf jaar te gast zijn in het museum Snijders&Rockoxhuis.
 

Meer informatie over het restauratieproject van de Sint-Jacobskerk is terug te vinden op de projectpagina.

Uniek kunstwerk

Hildegard Van de Velde, conservator van het museum Snijders&Rockoxhuis, en Beatrijs Wolters van der Wey, collectiebeheerder van de Sint-Jacobskerk, geven in onderstaande videoreportage meer info over het indrukwekkende drieluik.

Snijders & Rockoxhuis

Keizerstraat 10-12, 2000 Antwerpen
Tel. 32 (0)3 201 92 50
Fax 32 (0)3 201 92 51
infosnijdersrockoxhuis@kbc.be

Het Rockoxhuis ligt tussen de Sint-Carolus Borromeuskerk en de Sint-Jacobkerk, op wandelafstand van het MAS, midden in de universiteitswijk.

Toelichting over drieluik

Gerelateerd

Sint-Jacobskerk © Kioni Papadopoulos
Project

Sint-Jacobskerk

Publieke gebouwen

De Sint-Jacobskerk in de Lange Nieuwstraat is momenteel aan restauratie toe. Begin 2019 zijn we gestart met de volledige restauratie van dit beschermde monument.