Erfpachter gezocht voor kasteel Steytelinck in Wilrijk

We zoeken een geïnteresseerde kandidaat die het kasteel Steytelinck in Wilrijk wil renoveren en een nieuwe invulling geeft. Het pand staat momenteel leeg, en daar willen zowel de stad als het district snel verandering in brengen. Daarom lanceren we een oproep tot erfpacht. Geïnteresseerden kunnen tot midden maart 2024 hun projectvoorstel indienen. De gekozen kandidaat zal al komende zomer een (tijdelijke) invulling voorzien.

Kasteel Steytelinck ligt in het gelijknamige park in het district Wilrijk. Oorspronkelijk fungeerde dat park als de kasteeltuin, maar in 1929 werd het opengesteld voor het publiek. De locatie staat bekend om haar weelderige en schilderachtige omgeving met wandelpaden, een speeltuin en vijver, wat het park tot een aangename bestemming maakt om te vertoeven. Het kasteel is bovendien opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed. 

Renovatie en nieuwe invulling 

AG Vespa en het district hopen snel weer wat levendigheid te creëren in en rond het gebouw, en lanceren daarom een erfpachtoproep. Daarin wordt bepaald dat de toekomstige erfpachter het kasteel moet renoveren en een nieuwe invulling geven. Belangrijk is dat hun aanpak zorgt voor een meerwaarde voor buurt en park, én dat er komende zomer al een (tijdelijke) invulling komt, waarbij de sanitaire voorzieningen worden opgesteld voor de bezoekers van het park. 

Procedure 

Het kasteel wordt in erfpacht gegeven voor een periode van 50 jaar met mogelijkheid tot verlenging. Geïnteresseerden kunnen onder gesloten omslag een bod met uitgewerkt projectvoorstel uitbrengen. De biedingen sluiten af op vrijdag 14 maart 2024 om 11 uur. Meer informatie over de oproep en de voorwaarden lees je hier.

Kasteel Steytelinck
Kasteel Steytelinck © LUCID