Erfpachter gezocht voor kasteel Schoonselhof 

Het kasteel Schoonselhof, omringd door een mooie geometrische slotgracht, bevindt zich centraal op de grens tussen Hoboken en Wilrijk. Het pand kent een rijke geschiedenis: de oudste nog bewaarde getuigenissen dateren uit de 16de eeuw, toen het dienst deed als buitenverblijf voor rijke kooplui en adellijke families. 

Sinds 1992 is het gebouw een beschermd monument. 

Renovatie en nieuwe invulling  

Om het pand in zijn voorname glorie te herstellen en activiteiten toe te laten in en rond het kasteel wil stad Antwerpen een nieuwe erfpachter aanstellen in opvolging van de intercommunale Pontes. 

De toekomstige erfpachter zal het kasteel dus moeten restaureren en een nieuwe invulling geven. Belangrijk is dat die nieuwe bestemming zorgt voor een meerwaarde voor de omgeving, dat ze verzoenbaar is met het omliggende park én dat ze de erfgoedwaarde van het kasteel respecteert.  

Procedure  

De stad geeft het kasteel in erfpacht voor een periode van 50 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Geïnteresseerden bieden onder gesloten omslag met uitgewerkt projectvoorstel. De biedingen worden beoordeeld op basis van dat voorstel, financiële haalbaarheid, bod en invulling. 

Bieden kan tot 3 oktober 2024 om 11 uur. Meer informatie over de oproep en de voorwaarden lees je hier.

Gerelateerd

Kasteel Schoonselhof
Te koop / Te Huur

Erfpachter gezocht voor kasteel Schoonselhof

Gebouw

We zoeken een gemotiveerde erfpachter die het prachtig gelegen kasteel Schoonselhof met visie wil renoveren en een nieuw leven geven.