Een dag in het leven van een projectleider patrimoniumbeheer

Wil jij mee onze stad maken? Fantastisch, want onze stad is continu in verandering én bij AG Vespa maken we ze graag samen met jou zichtbaar mooier, leefbaarder en aangenamer om in te wonen, leven en werken. 

We praten met projectleider patrimoniumbeheer Mark Hagendorens. Hij vertelt ons alles over zijn job, de uitdagingen en de voordelen.

ontharding
Vosstraat
badhuis

Hallo Mark, bedankt dat je even tijd wil maken voor ons. Vertel eens over jouw job als projectleider. Op zich een relatief nieuwe functie voor jou, toch? 
“Klopt, ik ben initieel in 2013 gestart als werfleider. Zo’n 3 jaar later groeide ik door naar de functie van werftoezicht voor de grotere bouw- en restauratieprojecten. In 2019 kreeg ik opnieuw de kans om een andere functie in te vullen, ditmaal die van projectleider. Dat doe ik nu al bijna 5 jaar.”

Wel fijn dat je al zo'n mooi carrièrepad hebt mogen bewandelen bij ons de afgelopen 10 jaar!?
(knikt) "Ja, dat maakt het extra boeiend! Er zijn steeds groeimogelijkheden als je dat wenst. Dat maakt het zo fijn om hier te werken."

Wat maakt - naast die mooie carrièrekansen dan -  dat je zo graag werkt bij AG Vespa?
"Een belangrijke factor voor mij is de gezonde work-lifebalance. Bij AG Vespa wordt er helemaal niet vreemd opgekeken als je jouw gezinsleven voorop stelt. Geweldig, toch? Zo neem ik momenteel één dag per week ouderschapsverlof op. Daarnaast kan ik ook regelmatig van thuis uit werken. Fantastisch!

Maar natuurlijk mag ik mijn superleuke collega’s niet vergeten ... en ja, ook de fijne bedrijfsfeestjes !" (knipoogt)

En jobinhoudelijk, wat maakt de functie van projectleider dan zo interessant dat je destijds de overstap maakte?
"De functie is vooral zeer afwisselend. Je krijgt de kans om te werken aan een divers aanbod van projecten gaande van erfgoed tot nieuwbouw. Patrimoniumbeheer is zowel de focus leggen op het bouwkundige als op het technische."

Dat klinkt inderdaad wel erg uitdagend.
"Dat is het zeker ook! Als projectleider krijg je verschillende projecten toegewezen wat maakt dat jouw werkdag er nooit echt helemaal hetzelfde uitziet. Dat zorgt voor heel wat afwisseling, maar ook wel flexibiliteit."

"De functie is vooral zeer afwisselend. Je krijgt de kans om te werken aan een divers aanbod van projecten gaande van erfgoed tot nieuwbouw. Patrimoniumbeheer is zowel de focus leggen op het bouwkundige als op het technische."

Mark
Mark

 

Veel verantwoordelijkheid dus? Maar het lijkt me geen one-man job.
"Ja, toch wel. Maar gelukkig realiseer ik mijn projecten nooit helemaal alleen. Ik werk nauw samen met geweldige collega's en krijg ook heel wat opleidingsmogelijkheden om steeds bij te leren."

Met wie werk je samen?
"Als projectleider kom je met heel wat mensen en functieprofielen in contact. Binnen de afdeling Patrimoniumbeheer werken we in teams. Daarbij heeft iedereen zijn verantwoordelijkheden, maar werken we als één team samen. Dit gaat van collega-projectleiders tot onze stielmannen. Maar ook buiten de afdeling kun je rekenen op de expertise van heel wat collega's."

Aan welke projecten werk je momenteel?
"Dat zijn er heel wat en dat varieert natuurlijk ook continu. Maar om er enkele op te noemen: onderhoudswerken aan Arenbergschouwburg, vernieuwen van de inkomdeuren in CC De Kern, compartimenteren van de foyer en het buurtcafé van het Oude Badhuis, etc." 

Wil je nog iets extra kwijt? Iets wat je graag wil meegeven aan een potentiële nieuwe collega?
"Het is echt enorm leuk werken bij ons. Zeker eens je ingewerkt bent binnen de organisatie, onze werking en collega's kent. Dan wordt het nog leuker. Ik kan uit ervaring spreken en benadrukken dat wat we hier doen, ons echt onderscheidt. Je krijgt de kans om te werken aan prachtige projecten in een dynamische bedrijfscultuur en met erg gemotiveerde en leuke collega’s." 

 

Kriebelt het om bij ons aan de slag te gaan als projectleider? Bekijk dan zeker onze vacature!