Betaalbaar huren in de Fierensblokken

Over
info-left

Stad Antwerpen biedt met het concept 'Betaalbare huur' kwalitatieve huurwoningen aan tegen een verlaagd tarief voor Antwerpenaren met een beperkt budget. De stad wil zo meer mensen de kans bieden op een goede en betaalbare huurwoning en kandidaat-huurders ondersteunen in hun zoektocht naar een geschikte woning. De eerste 107 woningen zijn beschikbaar in de door AG Vespa gerenoveerde Fierensblokken.

Wat is betaalbaar huren? 

De huurprijzen liggen gemiddeld 20% lager dan op de private markt en variëren afhankelijk van de locatie. De stad wil met dit project blijven inzetten op een betaalbare woningmarkt voor Antwerpenaren zonder eigen woning, die moeilijkheden ervaren bij het vinden van een huurwoning op de private markt.

Starters (kandidaat-huurders jonger dan 36 jaar) en eenoudergezinnen krijgen voorrang waarbij er rekening wordt gehouden met specifieke inkomensgrenzen. Iedereen binnen deze inkomensgrenzen die de afgelopen 10 jaar al 3 aaneensluitende jaren in Antwerpen heeft gewoond, ouder dan 18 jaar is, geen gekochte woning bezit en legaal in België verblijft, komt in aanmerking voor een betaalbare huurwoning.

Gerenoveerde Fierensblokken 

AG Vespa renoveerde de Fierensblokken in de Sint-Andrieswijk. De nieuwe bewoners van de Fierensblokken genieten er ook van gemeenschappelijke voorzieningen zoals het binnenplein, een ondergrondse fietsenstalling, (dak)terrassen met prachtig uitzicht en meer. Naast betaalbare huurappartementen bevatten de Fierensblokken nog enkele cohousing-appartementen, werkruimtes en handelspanden die via de reguliere markt worden aangeboden.

Digitaal aanmelden                 

Het indienen van een aanvraag voor een betaalbaar huurappartement verloopt volledig digitaal via een centraal register. Op basis van een voorrangsregeling (doelgroep, inkomen …) ontvangen deelnemers die in aanmerking komen een uitnodiging voor een plaatsbezoek aan een beschikbare woning. Zo probeert de stad elke huurwoning te matchen aan de ideale kandidaat. Na een succesvol plaatsbezoek kunnen deelnemers de woning huren.

Registreren doe je via:

www.antwerpen.be/betaalbaar-huren

 

Fierensblokken
Nationalestraat, Kronenburgstraat, Van Craesbeeckstraat en Willem Lepelstraat
2000 Antwerpen

info-right

Gerelateerd

Keuken en eetruimte in de Fierensblokken. © Bart Gosselin
Te koop / Te Huur

Cohousing appartementen te huur in de Fierensblokken

Appartement

We zoeken huurders voor drie ruime appartementen met telkens vijf slaapkamers en badkamers voor kandidaat-huurders die samen willen huizen. Deze cohousing appartementen bevinden zich in de Fierensblokken.

Zicht op de Fierensblokken vanop het kruispunt van de Nationalestraat en de Kronenburgstraat. © Bart Gosselin
Te koop / Te Huur

Handelspanden in de gerenoveerde Fierensblokken

Handelsruimte

We zoeken huurders voor de 8 handelspanden op het gelijkvloers van de bekende en architecturaal waardevolle Fierensblokken op de hoek van de Nationalestraat en de Kronenburgstraat.

Het hoekgebouw van de Fierensblokken aan de Nationalestraat.
Project

Fierensblokken

Wonen

De Fierensblokken in de Sint-Andrieswijk worden gerenoveerd en omgevormd tot 122 betaalbare wooneenheden en 8 commerciële ruimtes.