Dit doe je als medewerker verzekeringen bij AG Vespa

Voor onze afdeling Algemene diensten zoeken we momenteel een medewerker verzekeringen. Collega Dominique is al 11 jaar onze rots in de (verzekerings)branding en geeft met veel plezier wat duiding over de inhoud van haar functie.

Dominique, vertel eens over jouw rol als medewerker verzekeringen?

Pfoe, waar te beginnen? Ik ben hier gestart in 2013. Tot dan was ik aan de slag in een verzekeringsmaatschappij. 
Ik was op zoek naar afwisseling en zo kwam ik bij AG Vespa terecht. Hier ben ik verantwoordelijk voor alles wat met verzekeringen te maken heeft. Dat gaat van het afsluiten van verzekeringen tot het behandelen van schadegevallen.

Wat maakt werken bij ons voor jou nu zo interessant?

Als ik het mag vergelijken met het klassieke verzekeringswezen, dan is het grootste verschil dat je hier niet werkt voor klanten maar voor diverse projecten. Van bij de start van een bouwproject tot aan de nazorg krijg je de mogelijkheid om mee na te denken over het grotere (verzekerings)plaatje. 

De diversiteit aan projecten is hier enorm. We hebben echt een uitzonderlijk patrimonium. Denk dus niet louter in termen van huisje-tuintje, maar hier hebben we te maken met kastelen, tramloodsen, koetshuizen, pastorijen, etc. Dat zijn geen standaardverzekeringskwesties.

GS
links naast tekst
content

Geen klassieke verzekeringsjob dus?

Zeker niet! Je adviseert en denkt actief mee na in functie van het project. Dat is niet alleen schadedossiers afhandelen, dat is met name ook proactief nadenken over de juiste polissen en verzekeringsopties. Dat doe je trouwens niet alleen. Kom je ergens vast te zitten, dan kan je altijd rekenen op onze juristen. Samen komen we altijd tot een gepaste oplossing.

Klinkt als een rol met veel afwisseling? 

Klopt, vastroesten aan jouw bureau zal je hier niet snel (knipoogt). Je staat continu in contact met verschillende partijen, zowel binnen als buiten het bedrijf.
Maar wat vooral fijn is, is dat je de kans krijgt om te werken met de mensen achter de projecten. Zo word je ook echt deel van een projectteam. Hierdoor kom je ook geregeld eens buiten en begeef je je soms op plekken waar je anders niet snel zou komen. De stad ken je na verloop van tijd op jouw duimpje!

Wat zijn de leukste aspecten van de job?

Naast de diversiteit aan projecten, krijg je hier ook heel wat verantwoordelijkheid en dus ook de nodige vrijheid. Dat vind ik een grote plus.
Verder kan je een tweetal dagen per week van thuis uit werken. Al is het zeker geen straf om in dit prachtige gebouw pal in het Groen Kwartier te werken. (lacht)

Wat zoek je in jouw nieuwe teamlid?

Ik hoop op iemand waarmee ik actief kan sparren. Zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen versterken.
Daarnaast is het - zoals gezegd - een diverse job, dus ook belangrijk dat het iemand is die zelfstandig kan werken en zich niet laat afschrikken door nieuwe materie.

Bedankt voor je tijd, Dominique!

Ben je enthousiast om binnenkort schouder aan schouder samen te werken met Dominique? Surf dan naar agvespa/medewerker-verzekeringen voor meer informatie over de vacature!