Uitbater gezocht voor noordelijk Koetshuis en Oranjerie van park Sorghvliedt

Minimale concessievergoeding
24.945 euro/jaar
Over
info-left

We zoeken een gemotiveerde en enthousiaste concessiehouder voor de Oranjerie en het noordelijk Koetshuis in park Sorghvliedt in Hoboken. De concessionaris zal het Koesthuis verder afwerken, inrichten en samen met de Oranjerie gaan uitbaten. 

Kenmerken

  • Oranjerie (150 m²): 
    volledig wit geschilderd en ingericht met een mobiele toog, een keukenblok met koelkasten, een geluidsinstallatie, een berging en een vestiaire. Er is water en elektriciteit aanwezig, alsook sanitaire voorzieningen. Voor de Oranjerie bevindt zich een terraszone (105 m²) op grindverharding met volledig zicht op het park, het kasteel en de andere parkgebouwen.
  • Koetshuis (180 m²):
    De buitenzijde is gerestaureerd. De binnenafwerking werd nog niet onder handen genomen. Dit zal de concessiehouder op zich nemen. Vlak voor het Koetshuis is een kasseien zone die gebruikt kan worden als terrasruimte (150 m²).

Vergoeding

De jaarlijkse concessievergoeding bedraagt minimaal 24.945 euro, jaarlijks te indexeren (exclusief kosten en taksen).

Gedurende de duurtijd van de concessieovereenkomst, zal de concessiehouder ook alle onderhouds- en herstellingswerken op zich nemen. Enkel het eigenaarsonderhoud van de buitenschil van beide panden (de buitengevel, het buitenschrijnwerk en de daken) zal worden uitgevoerd door AG Vespa.

Investeringstoelage

AG Vespa voorziet een éénmalige investeringstoelage van maximaal 250.000 euro (alles inclusief) voor de afwerking van het Koetshuis.
Dit bedrag kan énkel worden uitgekeerd voor werken die worden uitgevoerd aan het koetshuis zelf. Meer info over deze toelage lees je in de brochure in de bijlage.

Termijn

De concessie wordt toegestaan voor een periode van 9 jaar en kan tweemaal verlengd worden met een periode van telkens 9 jaar indien aan de voorwaarden is voldaan.

Bod met projectvoorstel

Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen met projectvoorstel onder gesloten omslag tot 18 december 2023 om 10 uur.

Contact

Iris Huybrechts
Iris.huybrechts@antwerpen.be
03 432 83 73

 

Marneflaan 3
2660 Hoboken

info-right

Gerelateerd

Orangerie Hoboken
Te koop / Te Huur

Uitbater gezocht voor noordelijk Koetshuis en Oranjerie van park Sorghvliedt

Gebouw

We zoeken een gemotiveerde en enthousiaste concessiehouder voor de Oranjerie en het noordelijk Koetshuis in park Sorghvliedt in Hoboken.

Het kasteel Sorghvliedt is een U-vormig kasteel van twee bouwlagen en een witte bepleistering en bevindt zich in een park.
Project

Districtshuis Hoboken

Publieke gebouwen

De buitenzijde van het kasteel in park Sorghvliedt, het huidig districtshuis van Hoboken, ondergaat een grondige restauratie.

Het kleine witte gebouw met koepel staat bovenaan een heuvel in het park.
Project

Belvedère park Sorghvliedt

Publieke gebouwen

De belvedère in park Sorghvliedt in Hoboken is hersteld in zijn oorspronkelijke staat.