fbpx Erfpachter gezocht voor kloostervleugel in kasteel Runcvoorthof | AG VESPA

Erfpachter gezocht voor kloostervleugel in kasteel Runcvoorthof

Erfpachter gezocht voor kloostervleugel in kasteel Runcvoorthof

Canon per jaar
€ 24.000
Over
info-left

Het historisch waardevolle kasteel Runcvoorthof ligt in het Runcvoortpark. Het kasteel bestaat uit drie vleugels: een kasteelvleugel, een dienstvleugel en een kloostervleugel. Er is ook een koetshuis.

AG VESPA heeft de tijdelijke vereniging Collectief Noord Architecten – Studio Roma aangesteld voor de architectuuropdracht voor de restauratie, renovatie en herbestemming van het Runcvoorthof. Zij maakte ook een schetsontwerp en bestek voor het Runcvoorthof en zijn bijgebouwen.

Het ontwerp voorziet onder andere de restauratie van het kasteel en een herbestemming tot een gediversifieerd woonproject. In de kasteel- en dienstvleugel realiseert AG VESPA zeven woningen voor verhuur. De woningen bestaan uit een mix van zowel gezinswoningen als een studio en een loft. Het koetshuis dat naast het kasteel ligt, wordt gerenoveerd en krijgt daarna een nieuwe commerciële invulling. AG VESPA neemt de renovatie van de buitenzijde op zich en zal nadien een oproep lanceren voor de nieuwe commerciële invulling.

AG VESPA neemt ook de renovatie van de buitenschil van de kloostervleugel op zich en de structurele implicaties daarvan binnenin. AG VESPA zoekt een erfpachter die de kloostervleugel een nieuwe invulling geeft en de renovatie- en inrichtingswerken aan de binnenzijde op zich neemt. In de kloostervleugel voorziet het ontwerp een woonproject. De erfpachter heeft echter ook de mogelijkheid om van die bestemming af te wijken.

Het gebouw bestaat uit 4 bouwlagen, samen goed voor een brutovloeroppervlakte van ongeveer 1125 m².

  • Kelder:                             371 m²
  • Gelijkvloers:                     329 m²
  • Eerste verdieping:           257 m²
  • Tweede verdieping:         168 m²

AG VESPA biedt het recht van erfpacht aan. De canon voor het eigendom bedraagt vierentwintigduizend euro per jaar (24.000 euro/jaar) (exclusief registratierechten/btw, aktekosten en meetloon).

Meer informatie over het project lees je hier.

Terlindenhofstraat 204
2170 Merksem

info-right

Project

De kasteel- en dienstvleugel en het koetshuis van het Runcvoorthof voor de werken © Geert Van Hertum

Runcvoorthof

Runcvoorthof

Gerelateerd

De kasteel- en dienstvleugel en het koetshuis van het Runcvoorthof voor de werken © Geert Van Hertum
Project

Runcvoorthof

Openbaar domein, Wonen

De historisch waardevolle site Runcvoorthof in Merksem krijgt een nieuwe bestemming. In een latere fase wordt ook het openbaar domein rond het kasteel heraangelegd.