Wijkkantoor politie Statiestraat

Wijkkantoor politie Statiestraat

Over
info left

Waarom dit project?

De realisatie van dit wijkkantoor past binnen het masterplan huisvesting van de Lokale Politie Antwerpen.

AG VESPA bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

Wat gebeurt er?

De sterke architectuur onderstreept die ambitie en wil een impuls geven aan de buurt. De gevel in afwisselend hout- en glasvlakken zorgt voor een bijzonder effect. Het gebouw is optimaal functioneel en flexibel ingericht zodat wijzigingen in de toekomst geen probleem zijn.

Het wijkkantoor heeft een open en laagdrempelig onthaal, waar burgers gemakkelijk met hun vragen terechtkunnen.

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG VESPA
Partners
Lokale Politie Antwerpen
Architect

JDS Architects

Aannemer

Vanthuyne

Projectkost

1.508.000 euro incl. btw

Adres
Statiestraat 44
2600 Berchem
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Toekomstbeeld mastergebouw zijde Singel © Stéphane Beel Architects - Jaspers-Eyers & Partners
Project

Mastergebouw politie

Publieke gebouwen

In 2020 verhuist de Lokale Politie Antwerpen naar een nieuw mastergebouw op het terrein van Post X in Berchem. Het wordt de centrale plek waar alle beleidsvoerende en –ondersteunende diensten ondergebracht worden en de werkplek voor een groot deel van het politiepersoneel.

Het nieuwe gebouw op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Wijkkantoor politie Turnhoutsebaan en appartementen Zegelstraat 344

Publieke gebouwen, Wonen

Op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat bouwden we een braakliggend terrein om tot een wijkkantoor voor de politie en 6 appartementen met veel licht en uitzicht.

Toekomstbeeld voorgevel Ferdinand Coosemansstraat 33-39 © Radar architecten
Project

Ferdinand Coosemansstraat 33-39

Wonen

In Berchem vervangen we 2 verwaarloosde panden door 3 eengezinswoningen, 2 met een grote tuin en een met een dakterras.