fbpx AG VESPA | Regiokantoor politie Lange Gasthuisstraat 24 en appartementen Vleminckveld 25

Regiokantoor politie Lange Gasthuisstraat 24 en appartementen Vleminckveld 25

Regiokantoor politie Lange Gasthuisstraat 24 en appartementen Vleminckveld 25

Regiokantoor politie Lange Gasthuisstraat 24

Waarom dit project?

AG VESPA bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

Het masterplan huisvesting van de Politiezone Antwerpen is gebaseerd op het principe ‘centralisatie waar het kan, deconcentratie waar het hoort’. Zo wordt enerzijds de onthaal- en wijkwerking gedeconcentreerd door diverse regio- en wijkkantoren te voorzien. Anderzijds wordt de werking aangevuld met een sterk gecentraliseerde interventiewerking vanuit één locatie, een mastergebouw.

In het kader van dat masterplan realiseert AG VESPA in de Lange Gasthuisstraat 24 een nieuw regiokantoor.

Wat gebeurt er?

Het bestaande kantoorgebouw in de Lange Gasthuisstraat 24 wordt volledig gesloopt met behoud van de historisch waardevolle gevel. Achter de te behouden gevel bouwen we een nieuw regiokantoor rond twee patio’s. Op de plek van de huidige parking wordt een ondergrondse parking gerealiseerd met daarboven een groen binnengebied met ‘paviljoenen’.

Aan de zijde Vleminckveld komt een nieuwbouw met op het gelijkvloers de inrit naar de nieuwe ondergrondse parking van het regiokantoor.

Appartementen Vleminckveld 25

Waarom dit project?

AG VESPA pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Aan Vleminckveld 25 ligt een inrit naar de achterliggende parking. Die parking leggen we onder de grond zodat er ruimte ontstaat voor een groen binnengebied. Boven de inrit van de parking en aansluitend op dat binnengebied realiseren we vier appartementen bestemd voor verhuur door AG VESPA.

Over
info left

In de Lange Gasthuisstraat 24 bouwen we een nieuw regiokantoor voor Politiezone Antwerpen gecombineerd met vier appartementen in Vleminckveld 25, een ondergrondse parking en een groen binnengebied.

info right
info-right-fields
Partners
Politie Antwerpen
Architect

Collectief Noord architecten

Adres
Lange Gasthuisstraat 24 - Vleminckveld 25
2000 Antwerpen
Status
In realisatie

Gerelateerd

Toekomstbeeld voorgevel regiokantoor politie Noord © 360 architecten
Project

Regiokantoor politie Bredabaan, woningen en commerciële ruimtes

Commercieel vastgoed, Publieke gebouwen, Wonen

In Merksem realiseren we een project met een nieuw regiokantoor voor de politie, woningen en ruimtes voor kantoren en/of commerciële functies.

Het nieuwe gebouw op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Wijkkantoor politie Turnhoutsebaan en appartementen Zegelstraat 344

Publieke gebouwen, Wonen

Op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat bouwden we een braakliggend terrein om tot een wijkkantoor voor de politie en 6 appartementen met veel licht en uitzicht.

Wijkkantoor politie Kristus-Koningplein © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Wijkkantoor politie Kristus-Koningplein

Publieke gebouwen

We realiseerden een wijkkantoor aan het Kristus-Koningplein in Ekeren.