​​​​​​​Brandweerkazerne Zuid

Over
info left

Voor Brandweer Zone Antwerpen bouwen we een nieuwe brandweerkazerne op de hoek van de Kielsevest en de Singel (R10) ter vervanging van de kazerne in de Paleisstraat. Het gebouw krijgt ook kantoren bestemd voor verhuur, een bijhorende ondergrondse parking en een commerciële ruimte.

Waarom dit project?

De brandweer in Antwerpen herschikt en optimaliseert al geruime tijd haar bestaande kazernes. Gezien de zeer slechte staat van de huidige brandweerkazerne in de Paleisstraat, dringt een oplossing zich op. Het biedt de kans om de kazerne beter te positioneren zodat burgers in de brede omgeving sneller kunnen rekenen op brandweerhulp. Daarom bouwt AG Vespa  in samenwerking met Brandweer Zone Antwerpen een nieuwe brandweerkazerne aan de nabijgelegen Singel. In het gebouw komen verder ook kantoren bestemd voor verhuur, een bijhorende ondergrondse parking en een commerciële ruimte.

We bouwen heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen, waaronder politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan daarbij steeds centraal.

Wat gebeurt er?

De architecten kozen in hun ontwerp voor een herkenbaar, sober maar functioneel gebouw, maximaal rekening houdende met de omgeving en de ligging. Het wordt een duurzaam project met een grote flexibiliteit.

Deze locatie is heel geschikt voor dit programma gezien de ligging aan de Singel, het Zuidstation en het in ontwikkeling zijnde Ringpark.

In- en uitrijzones worden afgestemd op de buurt, en de commerciële ruimte op de kop van het gebouw vormt een meerwaarde voor de buurt.

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Partners
Brandweer
Architect

Dierendonckblancke architecten

Adres
Hoek Singel (R10) en Kielsevest 
Status
In realisatie

Gerelateerd

Straatbeeld ontwerp brandweerkazerne Zuid
Nieuws

Start voorbereidende werken bouw brandweerkazerne en kantoren hoek Singel en Kielsevest

Voor Brandweer Zone Antwerpen bouwen we een nieuwe brandweerkazerne op de hoek van de Kielsevest en de Singel (R10) ter vervanging van de oude kazerne in de Paleisstraat.

Toekomstbeeld binnentuin met veel planten
Project

Paleisstraat 122-126

Commercieel vastgoed

We restaureren en herbestemmen de brandweerkazerne in de Paleisstraat. De brandweer verhuist op termijn naar een nieuwe locatie. 

Straatbeeld ontwerp brandweervoorpost Zuid
Nieuws

Buurtmoment Brandweerkazerne Zuid

brandweer

Infomoment voor de buurt over de plannen voor de nieuwe brandweerkazerne aan de Kielsevest en de Singel (R10). Het gebouw krijgt ook kantoren, een bijhorende ondergrondse parking en een commerciële ruimte.