fbpx Ontwikkeling en domeinconcessie voor Waagnatiesite | AG VESPA

Ontwikkeling en domeinconcessie voor Waagnatiesite

Luchtbeeld Eilandje met Waagnatiesite © Patrick Henderyckx
Luchtbeeld Eilandje met Waagnatiesite © Patrick Henderyckx
links naast tekst
content

De Waagnatieloods is een van de bekendste bakens van Antwerpen. De loods en de omliggende kaaivlakte zullen de komende jaren sterk veranderen. Om een kwalitatieve ontwikkeling van deze historische plek te verzekeren en te sturen, lanceert AG VESPA een oproep voor een domeinconcessie met lasten voor een periode van 50 jaar.

Met deze oproep gaat AG VESPA specifiek op zoek naar een partner die voor een periode van 50 jaar de site in gebruik neemt, er een visie voor ontwikkelt en in de nodige investeringen voorziet. De opdracht van deze concessie gaat dus breder dan louter de herbestemming van de Waagnatieloods, maar beoogt de volledige gebiedsontwikkeling. Zo zal de concessionaris instaan voor de renovatie van de Waagnatieloods, de heraanleg van de kaaivlakte, de integratie van de Sigmawaterkering, de aanleg van een bestemmingsparking en mogelijk de ontwikkeling van een nieuwbouwvolume.

De Waagnatiesite wordt aangeboden via een mededingingsprocedure met onderhandeling. Een aanvraag tot deelname kan ingediend worden tot vrijdag 18 oktober 2019 om 11 uur

Meer informatie over deze oproep is terug te vinden in onderstaande bijlagen.