De voetbalschoenen van Mousa Dembélé voor ze verguld en opgehangen werden © AG VESPA

Te koop: gerenoveerde ruime woning met Rode Duivels-touch

Te koop: gerenoveerde ruime woning met Rode Duivels-touch

Aan het Bisthovenplein in Deurne verkopen we een gerenoveerde eengezinswoning. Aan dat plein heeft Rode Duivel Mousa Dembélé als kind veel gevoetbald. Daarom hebben we een paar van zijn oude voetbalschoenen verguld en verwerkt in de gevel. Het ontwerp is van import.export ARCHITECTURE, Vanthuyne was de aannemer. De woning is nu te koop via biedingen onder gesloten omslag.

Tilly Huygens, de moeder van Mousa Dembélé, overhandigt de voetbalschoenen van haar zoon aan architect Oscar Rommens © AG VESPA
Tilly Huygens, de moeder van Mousa Dembélé, overhandigt de voetbalschoenen van haar zoon aan architect Oscar Rommens © AG VESPA
links naast tekst
content
Pleintjesvoetbal

De woning staat op de hoek van de Jos Scheurweghstraat en de De Manstraat, aan het Bisthovenplein. Op dat pleintje heeft Rode Duivel Mousa Dembélé als kind veel gevoetbald. Hij zou z’n technische balvaardigheid zelfs te danken hebben aan het pleintjesvoetbal. De voetballer stemde ermee in om een paar van zijn gebruikte voetbalschoenen te schenken aan dit project. Vorige zomer ontmoette AG VESPA Dembélés moeder, die vertelde dat hij het een heel leuk idee vindt. De schoenen zijn verguld en opgehangen bovenaan de gevel.

Veel (zon)licht dankzij de patio op de bovenste verdieping © AG VESPA - Bart Gosselin
Veel (zon)licht dankzij de patio op de bovenste verdieping © AG VESPA - Bart Gosselin
rechts van tekst
content
Optimaal zonlicht

De renovatieplannen zijn getekend door import.export ARCHITECTURE. De leefruimtes bevinden zich op de bovenste verdieping rond een kleine patio. Zo genieten ze optimaal van het zonlicht en het zicht op het plein. De patio biedt ook daglicht aan de trap, die de bovenste leefverdieping rechtstreeks verbindt met een open bureauruimte op de eerste verdieping. Daar bevinden zich ook de badkamer en 2 ruime slaapkamers. Op de benedenverdieping is naast een ruime inkomhal en wasruimte annex berging nog een extra slaapkamer met aanpalende badkamer en een apart toilet. De woning is volledig onderkelderd.

De gevel is op de bovenverdiepingen gereinigd en waar nodig hersteld. De benedenverdieping heeft een opvallend hedendaagse gevel, door het gebruik van rode baksteen met fel contrasterend wit lijstwerk en een aantal geometrische gevelornamenten. Dat zijn referenties naar de oorspronkelijke stijl van het gebouw en de rest van de woonwijk.

Gerelateerd

Voorgevel
Te koop / Te Huur

Volledig gerenoveerde ruime woning met dakterras

Woning

Moderne, energievriendelijke woning met veel licht aan het gezellige Bisthovenplein in Deurne. Een levendige, exotische en authentieke buurt, vlak bij het Rivierenhof. Ze heeft 3 slaapkamers en een patio waar je tot rust kan komen.

Jos Scheurweghstraat 40 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Jos Scheurweghstraat 40

Wonen

In Deurne Noord hebben we van een hoekwoning een ruime eengezinswoning gemaakt, mét een accent van de Rode Duivels.