Laat weten wat jij denkt van het eerste ontwerp voor het Spoorpark

Verschuif de witte bol en klik bovenaan op de pijltjes om de verschillende zones van het voorstel van schetsontwerp voor het Spoorpark te bekijken © Team Spoorpark: STRAMIEN architectuur & ruimte CV i.s.m. ZUS [Zones Urbaines Sensibles] en RE-ST BVBA
rechts van tekst
content

Het Spoorpark wordt een groen buurtpark en een veilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen de Draakplaats in Zurenborg en het Luitenant Naeyaertplein in Borgerhout. Op dit moment zitten we volop in het ontwerp- en inspraakproces. Het ontwerpteam stelt graag hun eerste ontwerp voor het Spoorpark aan je voor, het ‘schetsontwerp’. We horen graag wat je ervan vindt.

Online bevraging tot en met 25 april

Op dit moment start de derde online bevraging over het Spoorpark. Daarin vragen we je mening over het eerste ontwerp voor het Spoorpark. Iedereen kan deelnemen via deze link: https://oor.antwerpen.be/project/spoorpark-tussen-draakplaats-en-luitenant-naeyaertplein. Vul de korte vragenlijst ten laatste zondag 25 april in. Daarna gaat het ontwerpteam met je antwoorden aan de slag, zodat we het schetsontwerp van het Spoorpark nog voor de zomer kunnen laten goedkeuren.

Resultaten tweede bevraging januari

In januari kon je deelnemen aan een tweede online bevraging. Daarin stelden we vragen over de activiteiten die in het Spoorpark kunnen plaatsvinden. 445 mensen vulden de bevraging in. Bedankt! In deze presentatie kan je de resultaten van de tweede bevraging bekijken.

Het ontwerpteam aan het woord

In het filmpje hieronder vertelt het ontwerpteam je over hun eerste ontwerp voor het Spoorpark.

Het ontwerpteam vertelt je over hun eerste ontwerp voor het Spoorpark © Team Spoorpark: STRAMIEN architectuur & ruimte CV i.s.m. ZUS [Zones Urbaines Sensibles] en RE-ST BVBA

Gerelateerd

Perron 1 van het oude station Antwerpen-Oost, waar de natuur al enkele jaren haar gang kan gaan
Nieuws

Denk jij mee na over het ontwerp van het Spoorpark?

Het Spoorpark wordt een groen buurtpark en een veilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen de Draakplaats in Zurenborg en het Luitenant Naeyaertplein in Borgerhout. Wil je mee nadenken over het ontwerp van het park, vul dan voor 1 februari de bevraging in.

Perron 1 van het oude station Antwerpen-Oost, waar de natuur al enkele jaren haar gang kan gaan
Nieuws

Start inspraak over het Spoorpark

Maak kennis met het ontwerpteam van het Spoorpark tussen de Draakplaats en het Luitenant Naeyaertplein, ontdek het terrein tijdens een wandeling op zaterdag 10 oktober en vul de online bevraging in.

Perron 1 van het station Antwerpen-Oost met z'n mooie gietijzeren overkapping is al even niet meer in gebruik
Project

Spoorpark

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Met het Spoorpark tussen de Draakplaats en het Luitenant Naeyaertplein wil de stad de open ruimte ontharden en vergroenen en een conflictvrije verbinding voor voetgangers en fietsers maken.