Een dag in het leven van een projectleider onderhoud

Wil jij mee onze stad maken? Ja? Super, want onze stad is continu in verandering én bij AG Vespa maken we ze graag samen met jou zichtbaar mooier, leefbaarder en aangenamer om in te wonen, leven en werken. Om dat nog beter te kunnen doen, zoeken we 10 projectleiders. Je leest het goed: 10!

We praten met projectleider Mark Hagendorens. Hij vertelt ons alles over de inhoud van zijn job, de uitdagingen en de voordelen.

t
p
m

Hallo Mark, bedankt dat je even tijd wil maken voor ons. Vertel eens over jouw job als projectleider. Op zich een relatief nieuwe functie voor jou, toch? 

“Klopt, ik ben initieel in 2013 gestart als werfleider. Zo’n 3 jaar later groeide ik door naar de functie van werftoezicht voor de grotere bouw- en restauratieprojecten. In 2019 kreeg ik opnieuw de kans om een andere functie in te vullen, die van projectleider. Dit doe ik nu al bijna 2 jaar.”

Wel fijn dat je al een mooi carrièrepad hebt mogen bewandelen bij ons de afgelopen 10 jaar!?

(knikt) "Ja, dat maakt het extra boeiend! Er zijn steeds groeimogelijkheden als je dat wenst. Dat maakt het zo fijn om hier te werken."

Wat maakt - naast die mooie carrièrekansen dan -  dat je zo graag werkt bij AG Vespa?

"Een belangrijke factor voor mij is de gezonde work life balance. Ik ben een gezinsman en wil naast mijn job ook voldoende tijd maken voor mijn vrouw en 3 kinderen. Bij AG Vespa wordt er helemaal niet vreemd opgekeken als je jouw gezinsleven voorop stelt. Geweldig, toch? Zo neem ik momenteel één dag per week ouderschapsverlof op. Daarnaast kan ik  ook regelmatig van thuis uit werken. Fantastisch!

Maar natuurlijk mag ik mijn  superleuke collega’s niet vergeten ... en ja, ook de fijne bedrijfsfeestjes !" (knipoogt)

En jobinhoudelijk, wat maakt de functie van projectleider dan zo interessant dat je destijds de overstap maakte?

"De functie is vooral zeer afwisselend. Je krijgt de kans om te werken aan een divers aanbod van onderhoudsprojecten, gaande van erfgoed tot nieuwbouw. Zo'n onderhoudsprojecten kunnen zowel de focus leggen op het bouwkundige als op het technische."

Dat klinkt inderdaad wel erg uitdagend.

"Dat is het zeker ook! Als projectleider krijg  je verschillende projecten toegewezen wat maakt dat jouw werkdag er nooit echt helemaal hetzelfde uitziet. Dat zorgt voor heel wat afwisseling, maar ook wel flexibiliteit."

Veel verantwoordelijkheid dus? Maar het lijkt me geen one man job.

"Ja, toch wel. Maar gelukkig realiseer ik mijn projecten nooit helemaal alleen. Ik werk nauw samen met geweldige collega's en krijg ook heel wat opleidingsmogelijkheden om steeds bij te leren."

Met wie werk je  zoal samen?

"Als projectleider kom je met heel wat mensen en functieprofielen in contact. Binnen de afdeling onderhoud werken we in clusters. Daarbij heeft iedereen zijn verantwoordelijkheden, maar werken we als één team samen. Dit gaat van collega projectleiders tot onze stielmannen. Maar ook buiten de afdeling kan je rekenen op de expertise van heel wat collega's."

Aan welke projecten werk je momenteel?

"Dat zijn er heel wat en dat varieert natuurlijk ook continu. Maar om er enkele op te noemen: schilderwerken in het Middelheimmuseum, de restauratie van het keldergewelf van de Poesjenellenkelder, de dakvernieuwing van een magazijn en asbestverwijdering aan dakloodsen... " (even stil en denkt verder na) 

"... Ahja, ik ben ook volop bezig met een advies op te maken rond acclimatisatie en toegangsdeuren. Dit is bedoeld voor alle kinderdagverblijven van de stad Antwerpen. Je ziet, ik lieg niet als ik zeg dat het afwisselend is hé! "(lacht)

Ik geloof je op jouw woord, Mark! Maar als je nu uit al die projecten zou mogen kiezen, op welk project ben je dan het meest fier?

"Gho, dat is een moeilijke vraag hoor. Maar voorlopig kies ik dan toch voor een project uit mijn tijd als werftoezichter. Toen werkte ik mee aan de restauratiewerken van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dat is natuurlijk ook wel een prestigeproject dat moeilijk te overstijgen valt." (grinnikt)

Terecht iets om trots op te zijn ! 
Bedankt voor je tijd, Mark! Wil je nog iets extra kwijt? Iets wat je graag wil meegeven aan een potentiële nieuwe collega?

"Het is echt enorm leuk werken bij ons. Zeker eens je ingewerkt bent binnen de organisatie, onze werking en collega's kent. Dan wordt het nog leuker. 
Ik kan uit ervaring spreken en benadrukken dat wat wij hier doen, ons echt onderscheidt. Je krijgt de kans om te werken aan prachtige projecten in  een dynamische bedrijfscultuur en met  erg gemotiveerde en leuke collega’s." 

Het werkdagboek van Mark

1
2
3

Kriebelt het om bij ons aan de slag te gaan als projectleider? Solliciteren kan makkelijk via deze link