Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Lindeboomstraat
Voorgevel Lindeboomstraat 25-29
Gemeenschappelijke patio passiefwoningen Lindeboomstraat 25-29
Keuken en eetruimte - Lindeboomstraat
Badkamer - Lindeboomstraat
Slaapkamer - Lindeboomstraat
Achtergevel en tuin - Lindeboomstraat
Ondergrondse parkeergarage  - Ooievaarstraat 16-18 & Lindeboomstraat 25-29
Werffase - Ooievaarstraat 16-18 & Lindeboomstraat 25-29 2060 Antwerpen
Werffase - Ooievaarstraat 16-18 & Lindeboomstraat 25-29 2060 Antwerpen

Verkoop Lindeboomstraat

Beschrijving

Het woonproject in de Lindeboomstraat 25-29 omvat 3 woningen met tuin en is de eerste verkoop van passiefbouw door AG VESPA.

AG VESPA investeert al enkele jaren in passiefbouw. Zo worden een aantal woningen, scholen en kinderdagverblijven volgens de passiefnorm gebouwd. Passiefbouw houdt in dat er zeer energiezuinig gebouwd wordt. De warmteverliezen zijn, dankzij een doorgedreven isolatie en omdat de woning luchtdicht gebouwd is, zo beperkt dat er zeer weinig energie nodig is voor verwarming en koeling: niet meer dan 15kWh per m². Dat komt overeen met het vermogen van een strijkijzer. Het totale energieverbruik van een passiefhuis is gemiddeld 75 procent lager dan dat van een traditionele nieuwbouwwoning.

De term ‘passief’ betekent dat er zo weinig mogelijk ‘actief’ energie in het gebouw gebruikt wordt. De warmte die elk huis vanzelf ter beschikking heeft (via de droogkast, het kookfornuis, zonlicht, …) wordt maximaal bijgehouden en benut. Enkel bij extreme buitentemperaturen is er een actieve verwarmingsbron, zoals bijvoorbeeld een radiator, nodig.

AG VESPA kocht een leegstaand en verwaarloosd gebouwencomplex in de Ooievaarstraat, bestaande uit 2 appartementsgebouwen met onderaan een bedrijfsruimte en een achterliggend magazijn in het binnengebied, dat grenst aan de Lindeboomstraat. In het bestaande appartementsgebouw zijn 4 appartementen ondergebracht. Op de plaats van het magazijn zijn er 3 passiefwoningen en een ondergrondse parkeergarage. De passiefwoningen zijn bereikbaar via een gemeenschappelijke voortuin die grenst aan de Lindeboomstraat. Elke woning heeft ook een privétuin achteraan. De toegang tot de ondergrondse parkeergarage gebeurt via een nieuwe doorrit in het bestaande pand in de Ooievaarstraat.

De appartementen en woningen zijn verkocht in 2015.

Architect

met zicht op zee architecten & ontwerpers

In samenwerking met
Adres

Lindeboomstraat 25-29
2060 Antwerpen