Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Voorgevel na de werken - Speerstraat 55
Concept voorgevel - Speerstraat 55
Voorgevel voor de werken - Speerstraat 55
Voordeur - Speerstraat 55
Inkomhal - Speerstraat 55
Leefruimte - Speerstraat 55
Zitruimte - Speerstraat 55
Badkamer - Speerstraat 55
Terras - Speerstraat 55
Zitruimte  - Speerstraat 55
Keuken - Speerstraat 55
Slaapkamer  - Speerstraat 55
Tuin en achtergevel - Speerstraat 55

Speerstraat

Beschrijving

In de Speerstraat op het Kiel in Antwerpen heeft AG VESPA een verwaarloosd pand met magazijn vervangen door een nieuwbouweengezinswoning met ruime tuin. Puls architecten stond in voor het ontwerp.

Een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp was het contact met de zuidgeoriënteerde tuin. Door de open achtergevel en het gebruik van geschrankte niveaus wordt het licht binnengetrokken tot diep in de woning.

De woning laat verschillende gebruiksmogelijkheden toe. Op het gelijkvloers kan vooraan en achteraan telkens 1 slaapkamer ingericht worden, maar die ruimtes kunnen ook ingezet worden voor andere functies zoals een fietsenberging, bureau of een speelruimte met zicht op de tuin. De leefruimtes zijn voorzien op de hoogste verdiepingen.

De woning is in 2011 verkocht.

Status
gerealiseerd - woonprojecten - Antwerpen (2020)
Architect

puls architecten

In samenwerking met
Adres

Speerstraat 55
2020 Antwerpen