Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Na de renovatie - Sint-Bavostraat 20
Voor de renovatie - Sint-Bavostraat 20
Voor de renovatie - Sint-Bavostraat 20
Werf - Sint-Bavostraat 20
Werf - Sint-Bavostraat 20
Werf - Sint-Bavostraat 20
Na de renovatie - Sint-Bavostraat 20

Sint-Bavostraat

Beschrijving

Kasteel Steytelinck is gelegen nabij het centrum van Wilrijk, vlak naast de Sint-Bavokerk en het uitgestrekte landschapspark Steytelinck.

Het neoclassicistisch kasteel is een sober bepleisterd en beschilderd gebouw van 2 bouwlagen onder leien schilddaken. Het kasteel werd gebouwd rond 1521-1522. Door de eeuwen heen werden verschillende herstellings- en verbouwingswerken uitgevoerd aan het kasteel, met een grondige renovatie en verbouwing in 1975.

Het goed kende zeer veel eigenaars. Sinds 1967 is het kasteel in het bezit van de stad Antwerpen. In 2010 werd het kasteel een erfpacht verleend aan AG VESPA door de stad Antwerpen voor 50 jaar. De begane grond en linkerzijvleugel worden verhuurd als restaurant, de verdieping wordt verhuurd aan CC De Kern. Verder bevindt ook de zetel van de Wilrijkse Heemkundige Kring Wilrica zich in het kasteel.

De renovatiewerken 2012-2013 behelzen hoofdzakelijk de renovatie van de volledige buitenschil van het kasteel: de gevels, de daken en het buitenschrijnwerk.

Status
gerealiseerd - renovatie eigen gebouwen - Wilrijk (2610)
Architect

Groep Archo - architecten

Adres

Sint-Bavostraat 20

2610 Wilrijk