fbpx AG VESPA | Ruggeveldlaan 488

Ruggeveldlaan 488

Ruggeveldlaan 488

Over
info left

Waarom dit project?

De stad Antwerpen heeft een uitgebreid zwemaanbod, maar in tegenstelling tot andere steden heeft ze geen zwemcomplex met bovenlokale uitstraling én een jeugdig en recreatief profiel. Om haar zwemaanbod te versterken en diverser te maken, wil de stad daarom een bovenlokaal recreatief zwemcomplex realiseren. Het zwembad Arena in Deurne is bovendien versleten en moet op korte termijn vervangen worden. Het nieuwe zwemcomplex moet daarom ook een oplossing bieden voor het huidige aanbod van zwembad Arena.

Een van de opdrachten van AG VESPA als autonoom gemeentebedrijf is om aankopen en verkopen te doen voor de stad Antwerpen. Om het nieuwe zwemcomplex te realiseren, verkochten we voor de stad gronden aan de Ruggeveldlaan.

Wat gebeurt er?

In maart 2017 lanceerden we de verkoop. De stad was op zoek naar een private partner die een bovenlokaal recreatief zwemcomplex met parking ontwerpt, bouwt en exploiteert gedurende minimaal 25 jaar. Kandidaten moesten een projectvoorstel en businessplan met onderhouds- en exploitatieplan indienen. Elk voorstel werd beoordeeld op programma en op meerwaarde. Het programma betekent de mate waarin de doelstelling van de stad qua programma wordt vervuld, namelijk een bovenlokaal recreatief zwemcomplex met parking. De meerwaarde is de mate waarin het project een meerwaarde betekent voor de stad, gebruikers en omgeving op vlak van ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, mobiliteit, onderhoud en exploitatie.

Sportoase Groot Schijn

Sportoase was de hoogst gerangschikte kandidaat. Eind 2020 zal het nieuwe zwemcomplex, Sportoase Groot Schijn, de deuren openen. Sportoase Groot Schijn zal een uitgebreid aanbod hebben met een recreatief zwembad met glijbanen, golfslagbaden en whirlpools, een openluchtzwembad met ligweide, een sportbad met 8 banen van 25 meter, een instructiebad en een schoonspringinstallatie en een wellness en fitnesscentrum.

info right
info-right-fields
Partners
Stad Antwerpen
Adres
Ruggeveldlaan 488
2100 Deurne
Status
Gerealiseerd