Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

kasteel na de werken
kasteel voor de werken
kasteel voor de werken

Meerlenhof

Beschrijving

Een te renoveren herenhuis, gekend als kasteel Meerlenhof, is door AG VESPA in erfpacht gegeven voor een periode van 30 jaar. Het pand is gelegen in een openbaar park in het centrum van Hoboken. Na renovatie van het pand wordt de hoofdbestemming wonen. AG VESPA heeft de renovatie van de buitenschil van het gebouw op zich genomen, de verdere renovatiewerken en herinrichting worden door de erfpachters uitgevoerd.

Het karaktervolle en charmante kasteel, met tal van authentieke elementen, leende zich perfect tot het realiseren van een co-housingproject. 2 gezinnen met elk 3 kinderen wonen sinds juli 2015 samen in het kasteel. Elk gezin heeft zijn eigen woonvertrekken in het gebouw, maar de tuin, de bureaus, de speelkamer, de logeerkamer en een polyvalente ruimte zijn wél gemeenschappelijk.

De bewoners willen in de toekomst het Meerlenhof en het park tot een pleisterplaats voor de buurt maken, die een betrokkenheid, openheid en sociale activiteit in het park met zich meebrengt. Door initiatieven als een kunstintegratieproject in de openbare ruimte en ondersteuning van buurtinitiatieven (winterdrink, burendag, speelstraat, rommelmarkt, concert/optredens, Opsinjoren, lentepoets, …) hopen de bewoners een meerwaarde voor de buurt te creëren.

Status
in realisatie - renovatie eigen gebouwen - Hoboken (2660)
Adres

Meerlenhoflaan 30

2660 Hoboken