Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

Render voorgevel © Buro Bill architecten
Render achtergevel © Buro Bill architecten
Render voorgevel © Buro Bill architecten
Schema steeg © Buro Bill architecten
Bestaande toestand

Lange Beeldekensstraat – Van Urselstraat

Beschrijving

AG VESPA kocht 2 panden aan in de Lange Beeldekensstraat in het kader van het grond- en pandenbeleid. Beide panden waren in slechte staat en grenzen aan een steeg. Buro Bill architecten werkte voor AG VESPA een woonproject uit met 4 eenheden.

In het ontwerp wordt de steeg naar het binnengebied geïntegreerd. De steeg is overdag publiek toegankelijk en wordt als doorsteek tussen de Lange Beeldekensstraat en de Duinstraat gebruikt. Om van die doorsteek een levendige steeg te maken, situeren de inkomzones en fietsenberging van het woonproject zich in de steeg. Bovendien worden de ramen strategisch geplaatst om voor voldoende interactie te zorgen tussen de wooneenheden en de publieke ruimte.

Op het perceel Lange Beeldekensstraat 223 bouwt AG VESPA een woning met twee slaapkamers en bureauruimte. De leefruimtes situeren zich op het gelijkvloers aan de tuin. De slaapkamers zijn gelegen op de eerste verdieping.

Aan de andere kant van de steeg bevindt zich de inkomzone voor de drie appartementen. Op het gelijkvloers is er een appartement met één slaapkamer. Het appartement op de eerste verdieping heeft twee slaapkamers en op de tweede verdieping is er een drie slaapkamer appartement. De twee bovenste appartementen hebben elk een eigen terras.

De werken zijn in december 2017 gestart en eindigen, volgens de huidige planning, eind 2018.

Status
in realisatie - woonprojecten - Antwerpen (2060)
Architect

Buro Bill architecten

In samenwerking met
Adres

Lange Beeldekensstraat 223 - Van Urselstraat 46 (Lange Beeldekensstraat 227)
2060 Antwerpen