Login of Registreer en krijg snel en eenvoudig toegang tot onze prijsaanvragen, aanbestedingen en marktverkenningen.

GATE 15
GATE15
GATE15
GATE15
GATE15
Maquette GATE15
GATE15
GATE15
render GATE15
render GATE15
Werf GATE15

Gate15

Beschrijving

In het ontwerp ambieert BOB361 Architects om de dubieuze stedenbouwkundige situatie van de plek op te lossen én tegelijkertijd een waardevolle invulling te geven aan het vervallen monument.

De ingang van Gate15 (voordien: het Huis van de Student) is gesitueerd op het nieuwe pleintje aan de kruising tussen de Kleine Kauwenberg en het Kauwenstraatje. Het gebouw huisvest een balie, een wachtruimte met computerhoek en een studentenloket voor de opvang van buitenlandse studenten. Daarnaast komt op het gelijkvloers een onafhankelijk te gebruiken polyvalente zaal. Helemaal links op de site bevindt zich de toegang tot de studentenwoningen.

Rechts van Gate15 wordt, op het gelijkvloers, een commerciële ruimte voorzien met eventeel een co-workingplaats. De 3 bovenste bouwlagen voorzien 21 studentenkamers.

Een paar jaar geleden won Gate15 in Antwerpen de Belgische Prijs voor Architectuur. Vandaag merk je dat het huis van de student een bruisende plek is waar studenten zich kunnen informeren, elkaar ontmoeten, vergaderen of evenementen organiseren. Ontdek alles over Gate15 via deze online video.

Voor meer informatie: www.gate15.be

Status
gerealiseerd - publieke gebouwen - Antwerpen (2000)
Partners

Antwerpen Studentenstad vzw 

Bedrijfseenheid District & Loketwerking

Architect

BOB361 Architects

Adres

Kleine Kauwenberg 15
2000 Antwerpen

Projectkost

€ 5.520.000