Toekomstbeeld ter hoogte van het Schipperskwartier en Centrum | © PROAP
Onze Kaaien
Menu

Schipperskwartier en Centrum

Plek voor kleine en grote activiteiten

Op de kaaizone tussen Sint-Pietersvliet en Sint-Jansvliet komt de waterkering veel dichter bij het water dan vandaag. Hierdoor ontstaat heel wat ruimte voor stadsactiviteiten waarvoor in de nauwe binnenstad te weinig plaats is. De prachtige historische hangars blijven bewaard en vormen de perfecte plaats voor een overdekte markt of beurs. Ter hoogte van het Schipperskwartier komt een plein voor activiteiten in openlucht. We onderzoeken nog of we hier ook mobiele waterkeringen kunnen plaatsen. Deze treden enkel in werking bij overstromingsgevaar. Zo blijft het prachtige zicht op het water vrij.

Het Steen wordt hét nieuwe onthaal van de stad

De plaats van waaruit Antwerpen is gegroeid wordt binnenkort dé vertrekplaats om het leven in en rond de stad te ontdekken.
Aan het water komt een prachtige vertrekhal en wachtzone voor wie een cruise wil maken. Op het eerste niveau kan u terecht voor alle informatie over de stad. We voorzien een infobalie, ticketshop, stadswinkel en een rustruimte met zicht op het water. Hier start ook het bezoek aan het belevingsparcours waar u het ontstaan en de rijke geschiedenis van Antwerpen ontdekt. Op het tweede niveau geniet u van een adembenemend uitzicht op het panoramisch dakterras. De echte durvers of romantische zielen klimmen nog wat hoger in de toren naar het hoogste punt.

Timing vernieuwing van Het Steen:
Start  werken: begin 2018
Einde werken: begin 2020

 

 

Toekomstbeeld ter hoogte van het Schipperskwartier en Centrum | © PROAP
Toekomstbeeld ter hoogte van het Schipperskwartier en Centrum | © PROAP
Toekomstbeeld Het Steen © noAarchitecten

Gerelateerd nieuws

Beeld Scheldekaaien ter hoogte van het Schipperskwartier
3/11: Week van de dialoog: Scheldekaaien Centrum & Schipperskwartier

Van zondag 16 november tot en met zaterdag 22 november kan je mee denken over de invulling van de Scheldekaaien Centrum en Schipperskwartier.

Vijf jaar geleden zaten de stad Antwerpen met...

Nieuwsbrief Onze kaaien