Oproep subsidies originele en innoverende projecten 2015

De oproep is op 7 april 2015 gelanceerd. 

De subsidies zijn niet bedoeld voor de steden, maar voor verenigingen en instellingen (die initiatieven ondernemen in de dertien centrumsteden en Brussel) die bijdragen tot stedelijkheid.

De oproep richt zich specifiek in 2015 op sociaal-innovatieve praktijken met betrekking tot de focus ‘Gezinnen met jonge kinderen in armoede’ (altijd mét link naar ‘wonen/leven in stad aantrekkelijker maken’). Deze projecten moeten nieuwe recepten, formules aanleveren in de aanpak van een aantal actuele noden en inspelen op de opportuniteiten van de stedelijke omgeving en bijdragen tot versterking van stedelijkheid.

Volgende projecten worden beoogd:

• Inspirerende projecten die ook waardevol kunnen zijn voor andere steden en aldus een voorbeeldfunctie en een multiplicatoreffect kunnen vervullen.

• Initiatieven die de samenwerking tussen de Vlaamse steden bevorderen, en dit als steun voor een innovatief, effectief en efficiënt lokaal stedelijk beleid.

• Projecten die werken aan kennisuitwisseling en kennisopbouw op vlak van stedenbeleid of stedelijkheid, ook met kleinere steden.

 Er moet een duidelijk verband zijn tussen het project en de stad.

Uit de ingediende projecten wordt een selectie gemaakt. De subsidies bedragen minstens 7.500 euro en maximum 30.000 euro.

 Wie kan een projectaanvraag indienen?

• Alle verenigingen zonder winstoogmerk - vzw’s - kunnen een projectaanvraag indienen. Die vereniging moet haar maatschappelijke zetel in het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad of in het Nederlandse taalgebied hebben.) waarvan de maatschappelijke zetel in Vlaanderen of Brussel gevestigd is.

• Het project vindt plaats in een van de volgende steden: Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas of Turnhout.

De projectaanvragen moeten vóór 29 mei 2015 worden ingediend.

Meer info op www.thuisindestad.be