Inhuldiging kinderdagverblijf Neuze Neuze

Dinsdag 7 juni huldigde schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud de nieuwe locatie van stedelijke kinderopvang ‘Neuze Neuze’ op de Antwerpsebaan 150 te Berendrecht officieel in. AG VESPA bouwde dit kinderdagverblijf in opdracht van AG Kinderopvang; het architectenbureau ‘MORGEN Architectuur’ zorgde voor het ontwerp. Het is een moderne, duurzame voorziening geworden met ruimte voor 56 kinderen. Ze vervangt de oude locatie van Neuze Neuze om zo ingebed te worden in ‘campus Berendrecht’. 

De nieuwe locatie van ‘Neuze Neuze’ opende twee weken geleden de deuren en werd nu officieel ingehuldigd. De kinderopvang wordt ingebed in de eveneens nieuwe ‘campus Berendrecht’. Het concept van de campus bestaat uit de stedelijke kleuter- en lagere school ‘De Beren’ (die begin volgend schooljaar van start gaat), de kinderopvanglocatie Neuze Neuze, de stedelijke Academie van Ekeren wijkafdeling Antwerpsebaan en Kind & Gezin.

Duurzaamheid staat centraal in deze nieuwe vestiging van de kinderopvanglocatie:

  • Het groendak heeft een isolerende functie. De vetplanten op het dak bufferen het overtollige regenwater.
  • Natuurlijke nachtventilatie zorgt ervoor dat de structuur van het gebouw tijdens de zomermaanden wordt afgekoeld met frisse nachtlucht, wat resulteert in een aangenaam binnenklimaat overdag.
  • Het gebouw voldoet aan de eisen van het ‘Passiefhuis-certificaat’.

‘Neuze Neuze’ is ingedeeld in vier ruime leefgroepen (twee baby- en twee peutergroepen) met elk een afzonderlijke verzorgingshoek en rustruimte. De inrichting is volledig afgestemd op de noden van de kinderen. Er is ook een gemeenschappelijke, omheinde buitenruimte, waar de kinderen veilig kunnen spelen. Verder hebben de leefgroepen akoestische plafonds die het geluid dempen, en inkijk in de stedelijke kleuter- en lagere school ‘De Beren’ (en omgekeerd) om de kinderen al kennis te laten maken met de school.


Meer informatie over het project vind je op de projectpagina Basisschool De Beren en kinderdagverblijf Neuze Neuze.