Infomarkt ontwikkeling Kop Spoor Noord

Op dinsdag 10 oktober organiseerde AG VESPA samen met de stad, Noorderlijn en ZNA een infomarkt over de ontwikkeling van Kop Spoor Noord, de omgeving van Park Spoor Noord aan de Leien.

Programma

  • Het nieuwe openbaar domein

    Het nieuwe openbaar domein rond het toekomstige ZNA-ziekenhuis en omgeving in de Kempenstraat wordt heraangelegd met extra groen en een brede voetgangerszone langs het water. Er komt ook een Parktunnel voor fietsers en voetgangers onder het Hardenvoortviaduct naar Park Spoor Noord in het verlengde van de De Pretstraat. AG VESPA  geeft meer uitleg over beide projecten. Kijk op projectfiches Parktunnel en openbaar domein Kempenstraat.

     
  • Het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix

    ZNA Cadix wordt een algemeen ziekenhuis met onder meer een spoeddienst en raadplegingen & onderzoeken in tal van disciplines. In het ziekenhuis kan je als buurtbewoner niet enkel voor zorg terecht. Het grootste deel van de benedenverdieping wordt voorbehouden voor winkels en horecazaken, toegankelijk voor iedereen. ZNA geeft meer uitleg over dit project. Kijk ook op www.bouwenaanzna.be
  • De werken aan de Noorderlijn

    In 2019 rijdt de tram van Park and Ride Luchtbal via de Kempenstraat naar de Leien. In de Kempenstraat komt er een halte ter hoogte van het nieuwe ZNA-ziekenhuis. Hoe de nieuwe Kempenstraat er zal uitzien, ontdekt u op de infomarkt. Kijk ook op www.noorderlijn.be
  • De nieuwe fietshelling aan de Parkbrug

    Er komt een nieuwe fietshelling aan de Parkbrug in het gebied tussen de Italiëlei, Londenstraat en Entrepotkaai. De fietshelling wordt een bijkomend alternatief voor de lift en trap. AG VESPA geeft meer uitleg over dit project. Kijk op de projectfiche Parkbrug.

Gerelateerd

Kop Spoor Noord © Patrick Henderyckx
Project

Kop Spoor Noord

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Een mix van woningen, publieke voorzieningen, kantoren, horeca en handelszaken naast Park Spoor Noord.

Parkbrug © Jonathan Ramael
Project

Parkbrug

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Vlot te voet of met de fiets van Park Spoor Noord naar het Eilandje en omgekeerd.